Škole u Čazmi, Štefanju i Ivanskoj i od ponedjeljka bez učenika

U ponedjeljak 11. svibnja će, u skladu s popuštanjem mjera, otvoriti vrata najmlađim učenicima, onima, od 1. do 4. razreda i škole u bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Koliko će učenika doista doći u školske klupe je pitanje, jer nakon što roditelji potpišu izjave da će njihova djeca ići u škole, škole se po tom broju moraju pripremiti za održavanje nastave.

Kako doznajemo od ravnateljice OŠ Čazma Lidije Osman, od nastave u OŠ Čazma neće biti ništa jer niti jedan roditelj nije dao suglasnost da mu dijete u ponedjeljak krene na nastavu:

– Roditelji su upoznati s preporukama Zavoda za javno zdravstvo te uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja o polasku učenika 11. svibnja u školu. Škola je sukladno tim uputama, ponudila roditeljima izjavu koju su trebali potpisati da budu u potpunosti upoznati pod kojim uvjetima dijete ispunjava uvjete za polazak u školu. Bilo je upita nekolicine roditelja, no u ponedjeljak neće biti ni jedan učenik u školi, jer ni jedan roditelj nije popunio ni predao potpisanu izjavu – kazala je ravnateljica Osman.

Ista situacija je i u OŠ Ivanska potvrdila nam je ravnateljica škole Sunčica Đuričić-Kocijan:

– I dalje smo svi na daljinu, škola neće za učenike otvoriti vrata. Roditelji su se izjasnili da neće slati djecu na redovnu nastavu!

I u OŠ Štefanje roditelji su mišljenja da je bolje da djeca nastave s nastavom na daljinu, tako da ni štefanjska škola neće otvoriti svoja vrata za učenike od 1. – 4. razreda

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.