Danas je Dan vatrogasaca – u delegaciji na prijemu kod predsjednika i premijera i Đuro Petrić predsjednik Vatrogasne zajednice BBŽ

Danas vatrogasci obilježavaju Dan vatrogastva i svog zaštitinika sv. Florijana. No, kao i mnoga druga obilježavanja zbog pandemije koronavirusa proći će bez velikih proslava, osim Svetih misa na kojima će sudjelovati pripadnici Vatrogasnih zajednica diljem Hrvatske uz pridržavanje svih mjera preporučenih od strane Stožera civilne zaštite, saznajemo od Đure Petrića predsjednika Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.
Prijem će za vatrogasce održati predsjednici Vlade Andrej Plenković i države Zoran Milanović.

– Situacija se prošlih godina popravila što se tiče financiranja vatrogastva tako da se nemamo što žaliti već samo raditi – rekao je Petrić prije sastanka:

Novi Zakon je izašao sa 1.1., postali smo samostalni u djelovanju i raspodjeli sredstava od Vlade RH i mislim da smo na dobrom putu da imamo jedinstveno vatrogastvo u Hrvatskoj kao takvo – kazao je Petrić.

Što se tiče prošle požarne sezone na području županije Petrić je dodao kako je zadovoljan jer je zabilježeno manje požara nego prethodnih godina:

– Odradili smo sve bez problema i imali smo isto tako na dislokacijama u priobalju svoje vatrogasce u dežurstvima, tako da sve ide svojim tijekom i bez problema – zaključio je Petrić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.