Bjelovarska oporba se pita: Kako je to moguće ? Hrebak kaže nemam ništa s putnim nalozima Alena Kiđemeta, ali isti su vjerodostojni!

Oporbeni vijećnici Grada Bjelovara poslali su priopćenje na još uvijek otvorenu temu putnih naloga bivšeg tajnika Športske zajednice Grada Bjelovara Alena Kiđemeta. Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

Mi oporbeni vijećnici Grada Bjelovara, a na osnovu afere putni nalozi u Športskoj zajednici Grada Bjelovara uvjereni smo da i građani, a i mi moramo dobiti puno jasniji odgovor od onog kojeg smo dobili od gradonačelnika Grada Bjelovara Darija Hrebaka na sjednici Gradskog vijeća, a na koji nismo mogli odgovoriti.
Kroz 40 naloga Športske zajednice Grada Bjelovara isplaćeno je preko 40 tisuća kuna sada već bivšem tajniku Športske zajednice Alenu Kiđemetu za putovanje po cijeloj Hrvatskoj da bi gledao bazenske komplekse u Rijeci, Puli, Zadru i Vukovaru, gledao umjetnu travu u Poreču i Zadru, a očito postoji mogućnost da se organizira ATP turnir u Bjelovaru, jer ga je bivši tajnik Kiđemet išao gledati u Umag. I još uvijek nije jasno zašto je napravio turneju po Hrvatskoj.
Predsjednik Športske zajednice Grada Bjelovara Željko Maletić (HDZ) je rekao da je Alen Kiđemet (HSLS) nekada putovao po nalogu Grada Bjelovara, a ponekad po nalogu Športske zajednice Grada Bjelovara.
Sam bivši tajnik Alen Kiđemet rekao je da je putovao po vlastitom nahođenju, ali u dogovoru ne sa Športskom zajednicom, nego u dogovoru s Gradom Bjelovarom radi dugoročnog razvoja sporta.
Tako oboje izričito upućuju samo na Grad Bjelovar, a Grad Bjelovar predstavlja gradonačelnik Dario Hrebak (HSLS). Gradonačelnik se konačno na Gradskom vijeću oglasio po tom pitanju rekavši da nikoga nije slao na putovanja, da nitko iz grada nema pojma o tome, ali bar je jasno rekao da se radi o aferi.
Mi moramo postaviti nova pitanja. Prvo je jasno, a to je da ne govore istinu ili Grad Bjelovar ili predsjednik i sada već bivši tajnik Športske zajednice.
Međutim, gradonačelnik Hrebak koji kaže da s tim nema ništa je rekao da je poslao svoju internu reviziju da provjeri samo ta putovanja, odnosno putne naloge od bivšeg tajnika Alena Kiđemeta, pa se postavlja pitanje zašto je poslao internu reviziju ako to nema nikakve veze s njim.
I gradonačelnik Hrebak nakon obavljene interne revizije je izričito rekao da su putni nalozi po mišljenju vlastite revizije, a i njega – vjerodostojni.
Nakon toga u Bjelovarskom listu izašlo je ne samo da nisu vjerodostojni, nego dokazi da putni nalozi su i protivni zakonu. Kako su tu činjenicu novinari mogli utvrditi, a čini se i svatko tko pročita putne naloge, a navodno stručna osoba koja se bavi samo time to ne može.
Ono što je propustila su putni nalozi u kojima je Alen Kiđemet očito koristio službeno vozilo, a isplaćena mu je naknada kao da je vozio osobno vozilo. Naime, bivši tajnik Kiđemet mijenjao je gume na službenom automobilu i to u Zagrebu, a isplatio si je naknadu kao da je išao s privatnim automobilom. Pa moramo se i zapitati još jednu stvar. Zar zaista Športska zajednica mora slati na promjenu guma u Zagreb, jer mi u Bjelovaru nemamo vulkanizera?
Kako to stručna osoba interne revizije Grada Bjelovara nije mogla ustanoviti to je dobro pitanje. Ali ako znamo da se u reviziju ide isključivo po nalogu gradonačelnika Hrebaka onda je stvar jasnija. I tako su ti putni nalozi postali vjerodostojni, zakonski i ispravni, a nisu.
Je li to vezano uz činjenicu da je gradonačelnik Hrebak i predsjednik HSLS-a, a Alen Kiđemet član Nadzornog odbora HSLS-a i te je još k tome lagao da je išao po nalogu Grada Bjelovara to je svakako za provjeriti.
Stoga predlažemo da se umjesto interne revizije pozove Državna revizija, a da se gradskim vijećnicima dostavi u međuvremenu kompletno izviješće i izviješće interne revizije Športske zajednice za sporno razdoblje iz kojega moraju biti vidljivi i obavljeni razgovori s bivšim tajnikom Alenom Kiđemetom i predsjednikom Športske zajednice Grada Bjelovara Željkom Maletićem. Također, ćemo zahtijevati da se uvrsti na Dnevni red sjednice Gradskog vijeća ta točka, i afera kako gradonačelnik Hrebak kaže, i u konačnici da se i razriješi.

Paun Željko
Horvatić Mirjana
Pavleković Željko
Oltra Botinčan Sabina
Nekvapil Nenad
Smešnjak Vedran
Višnjević Jasna
Posavec Davorin

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.