Energetska obnova Područne škole u Kraljevcu – važan projekt za Općinu Rovišće i Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima i u pratnji načelnika Općine Rovišće Slavka Prišćana obišao je radove energetske obnove koji su u tijeku na Područnoj školi u Kraljevcu na području općine Rovišće.

Riječ je o kompletnoj energetskoj obnovi školske zgrade projektu ukupno vrijednom 830  tisuće kuna.

Područnu školu u Kraljevcu pohađa 15 učenika od 1. – 4. razreda, a sama zgrada izgrađena je daleke 1946. godine te do danas u nju nije bilo većih ulaganja. Sama obnova će za učenike, djelatnike ali i stanovnike Kraljevca značiti puno rekla je voditeljica škole Mirjana Janković:

– Selo, osim ove škole i doma, nema neke veće zgrade i mislim da je ovo svima u selu nešto posebno. Nadam se da će ovo potaknuti njih, osobito mlađi naraštaj, da ostanu na selu i ne odlaze negdje drugdje živjeti .

Važna je ovo investicija kako za samo Općinu Rovišće tako i za Županiju rekao je načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan i zahvalio županu Bajsu, njegovim suradnicima ali i Vladi RH na ulaganjima u školstvo.

– Nama je Kraljevac jedno od većih mjesta, u ovom trenutku ima preko 350 stanovnika, djece ima i nama je u cilju zadržati i djecu i mlade da ostanu na našem području, a kako bi to uspjeli potrebni su ovakvi projekti. Važan je projekt i mjesni dom u Kraljevcu kojeg uređujemo, a uređujemo i nogometno,  rukometno i košarkaško igralište kako bi djeci omogućili tijekom cijelog dana boravak. U svakom slučaju iznimno smo zadovoljni , i ja kao načelnik i vijećnici i ono što je najvažnije, svi stanovnici našeg mjesta – zaključio je Prišćan.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs ponovio je još jednom kako je  županija u velikom investicijskom ciklusu vezanom uz građevinske radove, jer uz već postojećih 15 gradilišta na području županije, Bjelovarsko-bilogorska županija kreće u raspise natječaja za još 15 investicija. O samom projektu u Kraljevcu je rekao kako svaki učenik na području županije, išao on u velike škole u gradovima ili manje područne škole, mora imati isti standard što Županija i pokazuje.

– Na području Općine Rovišće ovo je druga područna škola koja se obnavlja. Bit će temeljito obnovljena sa standardom za naše učiteljice i učenike koji sada idu u nju. Pred nama je, baš kad govorimo o Rovišću, i kompletna obnova dijela škole i sportske dvorane koja je već dogovorena. Bit će to jedan od najvećih građevinskih poslova, ne samo u županiji, nego i u Hrvatskoj. Računamo da će taj projekt biti u visini od 13 milijuna kuna, što će biti velika pomoć našim poduzetnicima ali i svima u Općini Rovišće – rekao je župan Bajs.