Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma i ove godine sudjeluje u manifestaciji „Noć knjige”

„Noć knjige” organizira se uz Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja) kako bismo potaknuli čitanje, promicali knjigu te javno govorili o njezinu položaju i vrijednosti u suvremenome društvu.

Ova deveta Noć knjige održat će se 23. travnja u nešto izmijenjenom obliku s obzirom na situaciju s korona virusom. Tema manifestacije ove godine je „Knjige koje su mijenjale svijet”.

Pod dojmom alarmantnih vijesti, rodila se ideja da Noć knjige 2020. posvetimo pojmu s kojim se misleći čovjek uvijek iznova mora suočavati: promjena. U Noći knjige 2020. želimo vas potaknuti da istražite kolika je snaga i utjecaj knjige kao pokretača mogućih promjena. Koje su knjige osobito zaslužne za pozitivne promjene u svijetu kakav poznajemo? Čime su nas te knjige inspirirale i na što su nas potaknule? Na koji su način utjecale na čovjeka i kako su mijenjale njegov život, navike i vrijednosti? Koje nas knjige i danas nadahnjuju na promjene, unatoč svojoj starosti? I konačno, kakve bi knjige valjalo pisati za svijet u kojem želimo živjeti?

U prostoru Knjižnice postavit će se izložba knjiga iz fonda Knjižnice koje su ostavile trag u ljudskoj povijesti. Svaki dan knjižničarke će na Facebook stranici objavljivati po dvije knjige koje su dio izložbe uz popratni tekst.

– Tako ćemo korisnicima Knjižnice dati ideje za posudbu knjiga koje do sada nisu pročitali – kažu knjižničarke iz čazmanske knjižnice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.