Poljoprivrednici, obrtnici i poduzetnici kod predsjednika Milanovića

Predsjednik Zoran Milanović razgovarao je s čelnicima Hrvatske poljoprivredne komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poljoprivrednika i udruge Women in Adria o situaciji u poljoprivredi, obrtništvu i mikro poduzetništvu u okolnostima epidemije koronavirusa.

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović ukazao je na važnost strateške opskrbe robnih zaliha u sadašnjoj situaciji, kao i na mogućnost kreiranja novih radnih mjesta kroz sektor poljoprivrede, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednika.

U ime Hrvatske udruge poljoprivrednika Tihomir Jaić je upozorio kako će poljoprivrednici biti najveći gubitnici krize izazvane koronavirusom, te je izrazio nezadovoljstvo mjerama donesenim za obiteljska poljoprivredna gospodarstava i poljoprivredne obrte. Predložio je osnivanje Fonda za OPG-ove kao rješenje.

Dragutin Ranogajec je u ime HOK-a upoznao Predsjednika kako se obrtnici snalaze u ovoj krizi pri čemu je istaknuo da bi nastavak dosadašnjih restriktivnih mjera mogao imati teške posljedice za gospodarstvo. Smatra kako je važno nastaviti s trendom digitalizacije usluga javnog sektora koje su se u krizi pokazale efikasne.

Ivana Matić iz udruge Women in Adria se založila za dodatne mjere za poduzetnice jer smatra kako su izložene specifičnim izazovima s kojima se suočavaju kako danas u krizi, tako i općenito.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.