U 2019. godini zabilježen značajan porast kaznenih djela u Čazmi

2019.godina na području Policijske postaje Čazma pamtit će se po velikom povećanju broju kaznenih djela na području ove postaje, ali i na području Grada Čazme.

Na području grada Čazme zabilježeno je 50% više kaznenih djela u 2019. godini zabilježeno je 139 kaznenih djela dok je u 2018. zabilježeno 90 kaznenih djela.

Gledajući područje cijele Policijske postaje Čazma koja obuhvaća i Općine Štefanje i Ivanska zabilježeno je 211 kaznenih djela dok je godinu ranije zabilježeno 127 kaznenih djela.

Najviše povećanja kaznenih djela na području Grada Čazme je bilo vezano uz krađe i teške krađe, najviše se krao novac, zlato i drvni sortimenti.

Zabilježena su i 24 kaznena djela gospodarskog kriminaliteta.

Povećan je broj i maloljetničke delinkvencije kojih je bilo u 2019. godini na području Grada Čazme 32, dok je na području cijele postaje Čazma zabilježeno 55 djela maloljetničke delinkvencije.

Na području Policijske postaje Čazma počinjena su i najteža kaznena djela iz ovog djela i to na štetu maloljetnika.

Najteže kazneno djelo je pokušaj teške krađe u Čazmi tijekom listopada prošle godine kada je jedna skupina imala namjeru počiniti razbojništvo nad građaninom Čazme. Policija je došla do te informacije i to djelo je spriječeno u pokušaju

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.