Vjeruška Štivić imenovana za novu ravnateljicu Narodne knjižnice Petar Preradović u Bjelovaru

foto:Bjelovar live

Na 22. sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara imenovana je nova ravnateljica Narodne knjižnice Petar Preradović u Bjelovaru. Naime, kako dosadašnji ravnatelj Marinko Iličić odlazi u mirovinu Upravno vijeće knjižnice je većinom glasova utvrdilo Vjerušku Štivić, magistru bibliotekarstva kandidatkinjom za ravnateljicu Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar što je svojom jednoglasnom odlukom potvrdilo i Gradsko vijeće.

Vjeruška Štivić, magistra bibliotekarstva, zaposlena u Narodnoj knjižnici„Petar Preradović“Bjelovar od 1993. godine do danas. Trenutačno je na radnom mjestu voditeljice Dječjeg odjela. Za svoj rad dobila je nekoliko javnih priznanja i nagrada od kojih je posljednja 2019. godine Plaketa Grada Bjelovara za izuzetne uspjehe na području odgoja i obrazovanja.

Na sjednici Gradskog vijeća dosadašnjem ravnatelju Marinku Iličiću zahvalu je uputio gradonačelnik Dario Hrebak:

– Dužnost mi je kao gradonačelniku, a i cijelom Gradskom vijeću da iskažemo jednu veliku zahvalu gospodinu Iličiću na svim ovim godinama u kojima je vodio knjižnicu. Želimo mu sve najbolje u mirovini i naravno da nam ostane i dalje na raspolaganju vezano uz samo upravljanje knjižnicom u obliku nekog savjeta ili da svoje dugogodišnje iskustvo koje je ostavio u bjelovarskoj knjižnici stavi na raspolaganje nama u Gradu, mi ćemo to znati cijeniti. Novoj ravnateljici gospođi Vjeruški Štivić koja je njegova dugogodišnja suradnica i zaposlenica knjižnice želimo sve najbolje u mandatu i da nastavi putevima Marinka Iličića. Želimo im puno sreće, Marinku u mirovini, a Vjeruški u izazovima koji su pred njom – rekao je u zahvali gradonačelnik Hrebak.

Nova ravnateljica dobila je mandat na 4 godine, a zapčinje 7. svibnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.