Dječji vrtić Pčelica iz Čazme pokreće virtualni vrtić!

U situaciji rada od kuće, neizvjesnosti i strepnje, Dječji vrtić Pčelica iz Čazme pokreće virtualni vrtić.

– Tako se vrtić prilagodio okolnostima, ali je bila i želja roditeljima i djeci ponuditi dašak optimizma i poručiti im da je i u doba izolacije vrtić uistinu divan prijatelj – kaže ravnateljica vrtića Martina Kovač.

 – Znamo da je situacija s vrtićima specifična – ali vjerujemo da smo ipak u mogućnosti ponuditi nekakav sadržaj i prijaviti ga kao aktivnost za rad sa djecom kod kuće. Virtualan vrtić je idealan medij da pokažemo što i kako  u vrtiću radimo i da djecu između ostaloga i obrazujemo. Svakodnevno počevši 1. travnja odgojiteljice će predstaviti aktivnosti, prvo stručnom timu da prokomentiramo, a potom će ona otići svim roditeljima putem viber grupa ili google učionica. Tada bi pozvale djecu i roditelje na aktivno sudjelovanje, a radove ili napravljeni zadatak povratno bi dobivale u grupu ili učionicu. Imamo priliku, prihvatile smo je i pokazale da i mi to možemo – kazala je ravnateljica i na pitanje kako su ovu ideju prihvatile odgojiteljice kaže:

– I do sada smo se pripremale za rad u sobi putem pedagoške dokumentacije, a sada će to biti na ovakav drugačiji način. Roditelji će i dalje provoditi vrijeme sa svojom djecom te ćemo uz njihovu pomoć i partnerstvo raditi nešto korisno i dobro za djecu. Da…izgubio se smisao vrtića 16.03.2020., ideje možda ne znaju naći svi ili se to ne sjete, ali zato smo mi tu, ukoliko to bude oko pola sata internet ne može štetiti. Ionako smo primorani boraviti u kući. Svi koji su čeznuli za vremenom sa djecom sada ga imaju, a mi ćemo ga upotpuniti i nadograditi. I cilj će biti isti; roditelji će nešto zajednički napraviti sa svojom djecom – poručuju odgojiteljice DV-a Pčelica.

– Dragi roditelji! Evo nas zajedno u virtualnom svijetu u nadi da ćemo uskoro vratiti onaj dobri, stari način komunikacije. Na nivou našeg vrtića, dogovoreno je da odgojitelji matičnih skupina predlažu ovim putem različite sadržaje koje biste mogli proraditi sa svojom djecom, već prema mogućnostima… Dakle, ovo je prijedlog, ne domaća zadaća, možete i ne morate prihvatiti. U ponedjeljak 30.03.2020. šaljemo sadržaje. Petkom vi možete poslati fotkice, uratke, videa i sl. sve je dato na slobodnu volju, radujemo se prestanku ove krize i našem susretu uživo uz zagrljaje i poljupce, srdačno vas sve pozdravljaju vaše odgojiteljice, držite se svi, poljubac djeci! – stoji u poruci roditeljima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.