GNK DINAMO PREDAO DVA SANITETSKA VOZILA ZDRAVSTVENOM SUSTAVU

Na stadionu Maksimir u petak je izvršena predaja donacije GNK Dinamo zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske.

Podsjetimo, Dinamo je odlukom Uprave donirao 250 tisuća kuna za obnovu Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici koja je oštećena u potresu, kao i 250 tisuća kuna za KBC Zagreb, klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici koja je također stradala u razornom potresu.

Osim toga, GNK Dinamo je izdvojio pola milijuna kuna za kupovinu dva potpuno opremljena sanitetska vozila koja su predana zdravstvenom sustavu RH.

– Odlučili smo, unatoč teškim i kriznim vremenima koja su trenutno, ali i koja su pred nama, participirati u borbi protiv pandemije koronavirusa. Kupili smo dva sanitetska vozila s ugrađenim respiratorima i nadamo se kako će ih osobe iz sustava koje na kolosalan način upravlju krizom iskoristiti na adekvatan način u borbi protiv pandemije. U prvom planu su ljudi koji svakodnevno rade da ova kriza što prije prestane. Imaju našu punu podršku da kriza završi sa što manje žrtava – rekao je Krešimir Antolić, član Uprave GNK Dinamo koji je predao donaciju zajedno s članicom Uprave Amrom Peternel.

U ime zdravstvenog sustava RH donaciju su primili dr. Maja Grba-Bujević, članica stožera Civilne zaštite te Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

– Teška su vremena, ali ne mogu ne izraziti zadovoljstvo ovim plemenitim činom GNK Dinamo. Ova donacija ići će za Hitnu službu Grada Zagreba zato što oni podnose izuzetano velik teret prijevoza i zbrinjavanja svih pacijenata kojima je to potrebno, vezano ili nevezano za kornona virus. U ovim teškim i zaista nepredvidim vremenima hvala vam na svakoj podršci koju pružate kako bi zdravstveni sustav odgovorio kako treba. Mi ćemo i dalje ostati na prvoj liniji i izloženi, a vas sve skupa molim da ostanete u svojim domovima svatko tko može. Hvala od srca na ovoj donaciji – poručila je doktorica Grba-Bujević.

Prilikom predaje vozila klub je gđi. Grbi-Bujević predao na poklon Dinamov dres s brojem 9, kao “napadačici” na epidemiju te dres s brojem 10 za ministra zdravstva g. Vilija Beroša jer u nogometnom smislu broj 10 nose najbolji vezni igrači, a ministar Beroš je najbolji vezni igrač Hrvatske koji je povezao zemlju optimizmom i pozitivom

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.