Bjelovarski Centar za cjeloživotno učenje i kulturu provodi online nastavu

U bjelovarskom Centru za cjeloživotno učenje i kulturu nakon što su donesene mjere za suzbijanje širenja koronavirusa krenuli su  s online nastavom. Da je ta odluka bila dobra potvrđuje nam i  ravnateljica Zvjedana Galkowski.

-Mi kao ustanova nismo na prvoj crti bojišnice, no odlučili smo dati svoj doprinos u ovoj borbi protiv koronavirusa i  pomoći da vrijeme provedeno doma bude konstruktivno i zabavno. Iza nas je deset dana u kojim je osam naših grupa krenulo s on line nastavom. Bio je to za sve izazov, jer iako smo cijelu prošlu godinu proveli u stvaranju novih programa i projekata Centra, još puno toga trebamo napraviti kako bismo mogli reći da doista imamo materijalne i tehničke uvijete za rad. Posebno kad je u pitanju digitalizacija i nove tehnologije.  Kontaktirali smo sve polaznike, i grupe u kojima polaznici imaju uvjete za praćenje, nastava ide online – otkrila nam je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Zvjezdana Galkowski.

Prvo su krenule grupe osposobljavanja za internet marketing, knjigovođe i suradnike u pripremi i provedbi EU projekata, a od ovog ponedjeljka počela je nastava za njegovateljice i gerontodomaćice.

– To nas posebno veseli jer riječ je o ženama među kojima je većina starija od 50 godina iz Programa „Zaželi“ i koje su bez problema ušle u svijet novih tehnologija. Ovaj tjedan, nastavu su virtualno nastavile i tri grupe osnovnoškolaca koji kod nas uče engleski jezik. Masere i dadilje smo morali prekinuti jer im je na redu praktična nastava što je sada nemoguće organizirati, a dio polaznika stranih jezika u ovom je trenutku odlučio pričekati do daljnjega. Možemo reći da u online nastavi CUK-a sudjeluje oko 60 polaznika, što je više od 60 posto polaznika trenutačno upisanih u naše programe – dodaje Galkovski.

Galkovski nam je potvrdila i kako su prvi dojmovi su odlični.

– Dobili smo visoke ocijene polaznika i većini se svidjelo praćenje nastave iz udobnosti svoga doma. Zbog svega toga, odlučili smo sljedeći tjedan ponuditi intenzivni tečaj talijanskog jezika online, u trajanju od 30 sati i to besplatno. Nastava će se odvijati svaki dan u poslijepodnevnim satima. Svi zainteresirani mogu se javiti na telefonski broj  091 738 0166, e-mail info@pou-bjelovar ili preko našeg Fb profila – pozvala je zainteresirane ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Zvjezdana Galkowski.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.