Stožer civilne zaštite BBŽ održao tiskovnu konferenciju – Na području županije do sada 2 oboljela, pripremaju se ostale mjere

Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije održao je konferenciju za novinare na kojoj je župan Bajs na početku kazao kako je broj oboljelih na području županije ostao isti:

– Imamo još uvijek dva pozitivna, to su osobe koje su već neko vrijeme ili u samoizolaciji ili na liječenju u bolnici. 8 uzoraka poslano je u Zagreb da se provjeri je li koji pozitivan na koronavirus. 764 osobe imamo u samoizolaciji – rekao je župan Bajs.

– Dvije osobe u Hotelu Central nalaze se u karanteni, a spremno je sve za prihvat ostalih osoba ako će to biti potrebno. Pripremljeno je još jedno mjesto za smještaj vozača koje će se nalaziti na Bjelovarskom sajmu tako da građani Gudovca ne budu iznenađeni ako vide veći broj kamiona na sajmu – dodao je župan Bajs uz napomenu kako se vozači neće smjeti kretati van predviđenog prostora koji će biti nadziran.

Županija je spremna i za novu fazu ako će biti potrebna a to je priprema školsko-sportskih dvorana za eventualni prijem oboljelih. Riječ je o dvoranama koje se nalaze bliže Općoj bolnici.
Na konferenciji je najavljeno da se zatvara jedan ulaz Opće bolnice Bjelovar i da će biti samo otvoren ulaz kod stare porte, gdje će zdravstveni tim obavljati trijažu.

Rečeno je i kako Opća bolnica Bjelovar raspolaže sa 11 respiratora. Prema naputcima Ministarstva zdravstva, Opća bolnica Bjelovar može naručiti još 9 respiratora. Što se tiče smještajnog kapaciteta za oboljele, bolnica raspolaže sa 60 kreveta.

O djelovanju policije vezano uz mjere Stožera civilne zaštite govorio je zamjenik načelnika policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Hamdija Mašinović te je rekao kako je policija dobila 84 dojave o kršenju mjere samoizolacije koja je utvrđena u 16 slučajeva. Osim dojava građana PU samostalno provjerava drže li se građani koji to moraju mjera samoizolacije. Na području županije uspostavljeno je 9 punktova na kojima se provjerava mjera kršenja napuštanja mjesta boravišta bez propusnica, a do sada 24 osobe su zatečene bez propusnica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.