Priopćenje županijskog HDZ-a: Bivša ravnateljica Daruvarskih toplica trebala je dobiti otkaz, a ne mjesto pomoćnice ravnatelja

Nakon što je bivša ravnateljica Daruvarskih toplica Mira Zakora razrješena dužnosti ponuđeno joj je radno mjesto višeg stručnog savjetnika u Odjelu za financije, računovodstvo i nabave. U županijskom HDZ-u smatraju da je za svoje propuste trebala dobiti otkaz, a ne ponudu za novo radno mjesto. U priopćenju HDZ-a stoji:

ŽO HDZ BBŽ i klub vijećnika HDZ-a Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije ovim putem izražava nezadovoljstvo postupanjem i rješavanjem problema u Daruvarskim toplicama vezanim za utvrđeno kršenje odredbi, odluka i naputaka Nacionalnog stožera Civilne zaštite u sprečavanju opasnosti od širenja koronavirusa. Smatramo posve opravdanom smjenu ravnateljice koja je nepoštovanjem odluka Nacionalnog stožera ugrozila zdravlje svih pacijenata i zaposlenika Daruvarskih toplica. No potpuno nam je neprihvatljivo da se istu nakon razrješenja s mjesta ravnateljice postavi na mjesto pomoćnice ravnatelja za financije. Smatramo da je ista zbog propusta koje je učinila zaslužila otkaz, a ne mjesto pomoćnice ravnatelja. Tim više što je, prema mišljenju radničkog vijeća i Sindikata, već ranije svojim poslovnim odlukama prouzročila značajnu štetu Daruvarskim toplicama zbog koje su oni od Županije kao vlasnika još prije nekoliko mjeseci zatržali njezinu smjenu. Da stvar bude gora na mjesto smijenjene ravnateljice imenovana je vršetiljicom dužnosti ravnateljice njezina dosadašnja zamjenica, a koja je sada tu istu smijenjenu ravnateljicu postavila za svoju pomoćnicu za financije. Smatramo da se Upravno vijeće i župan Damir Bajs po čijem nalogu Upravno vijeće i radi, ovim potezom najgrublje izruguju cjelokupnoj javnosti. 

Predsjednik ŽO HDZ-a BBŽ

 mr.sc. Miro Totgergeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.