Priopćenje SDP-a – “Neka Totgergeli zatraži razrješenje Žinića s mjesta župana od svog predsjednika Plenkovića”

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Miro Totgergeli izdao je priopćenje za medije u kojemu proziva župana Bjelovarsko-bilogorske županije Damira Bajsa za smjenu ravnateljice Daruvarskih toplica Mire Zakore te proziva zašto ista nije dobila otkaz. Priopćenjem na tu temu oglasio se i županijski SDP.

“Od svakoga bi očekivali ovakvu reakciju samo ne od HDZ-a, jer HDZ-e ima najmanje pravo takvo što izreći. Župan Damir Bajs na prvo saznanje o propustima u izvršavanju mjera za suzbijanje koronavirusa u Daruvarskim toplicama momentalno je razriješio ravnateljicu Miru Zakoru te joj je nakon toga ravnateljstvo Ustanove sukladno zakonu ponudilo najniže moguće radno mjesto na kojemu može raditi sukladno njenoj stručnoj smjeni.

Dakle, nije joj ponuđeno ni mjesto pomoćnika ravnatelja, ni mjesto šefa bilo kojeg odjela već najniže moguće radno mjesto sukladno sistematizaciji i još jednom ponavljamo sukladno zakonu i njenoj stručnoj spremi.

S druge strane HDZ-ov župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić imao je kako su ga mediji nazvali „korona party“ na svom imanju kršeći sve moguće mjere socijalnog distanciranja i okupljanja gdje je čak i policija morala intervenirati i rastjerati HDZ-ov party. Ta ista HDZ-ova ekipa nije dobila čak niti političku packu, a kamoli da je župan Žinić razriješen dužnosti.

I taj isti HDZ-e sada proziva župana Bajsa za smjenu ravnateljice, pa pozivamo kao odgovornog čovjeka i političara Miru Totgergelija da odmah zatraži odlazak župana Žinića s mjesta sisačko-moslavačkog župana ili neka taj prijedlog da predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću da se to i provede.

Stoga u vrijeme teške borbe protiv koronavirusa koji ugrožava živote svih nas očekujemo od HDZ-a samo jedno da pomete ispred svog praga i da im na prvom mjestu bude borba protiv koronavirusa, a ne političarenje i skupljanje sitnih političkih poena dok se cijeli svijet bori s pandemijom koronavirusa. “

Predsjednik SDP Bjelovarsko bilogorske županije

Tihomir Jaić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.