Priopćenje GLAS-a BBŽ : predlažemo svim strankama da zajedno sjednemo te damo rješenja za spas malih obrtnika i gospodarstvenika

Iako se nismo mislili u ovakvo teškoj situaciji osvrtati na politikanstvo oko radnog mjesta u Daruvarskim toplicama, iako svakako podržavamo smjenu ravnateljice zbog propusta u ovakvoj kriznoj situaciji uzrokovanoj virusom COVID – 19, a ni do sada nismo bili mišljenja da je ona adekvatna osoba za taj posao.

Potaknuti priopćenjima političkih stranaka na području BBŽ, predlažemo im ovim putem da svi zajedno sjednemo te damo rješenja za spas malih obrtnika i gospodarstvenika koji ovih dana razmišljaju kako će preživjeti godinu te ne ostvaruju prihode.

Bili smo protiv točke 3. dnevnog reda 17. županijske skupštine zato jer smatramo da se takva visoka sredstva trebaju usmjeriti u davanja malih obrtnika prema državi, a ne prema bogatim bankama.

Također pozivamo ovim putem sve vijećnike, članove nadzornih odbora i upravnih vijeća te političke stranke da se odreknemo svih naknada iz županijskog proračuna koje nam se isplaćuju za rad u tim tijelima, a župana da novim rebalansom proračuna ta sredstva usmjeri u spas malih obrtnika i tvrtki koje danas zbog virusa ne rade i ne mogu ostvarivati prihode.
Jasno nam je da ta sredstva neće spasiti županijsko gospodarstvo, ali solidarizacija javnog sektora s realnim mora postojati te svi zajedno moramo snositi teret ove krize u kojoj se nitko nije htio naći.
Rješenje za nikoga nije dizanje kredita i odgode, ovi ljudi zaslužuju potpuno oslobođenje davanja prema državi.
Izvanrednom skupštinom smo spasili radna mjesta jedne tvrtke, a stotine drugih će ne donošenjem adekvatnih mjera propasti te će biti prisiljeni otpustiti radnike te će se time ugroziti egzistencija velikog broja naših građana.
Stoga mi ne pozivamo nikog na ostavke, već pozivamo sve da zajedničkim snagama nađemo rješenje i pomognemo našim gospodarstvenicima.

GLASANJE NA 17. IZVANREDNOJ ŽUPANIJSKOJ SKUPŠTINI BBŽ

  • Ovako je glasala vijećnica stranke GLAS
  1. točka dnevnog reda ZA
  2. 2. točka dnevnog reda ZA
  3. 3. točka dnevnog reda PROTIV – svjedoci smo jako loših mjera za poduzetnike te smatram da se iznos od 5.000,000 milijuna kuna može bolje iskoristiti ako se pomogne poduzetnicima za izvršavanje obaveza, nego da se isti iznos da banci. Nadalje ukoliko vlada odluči sama poduzetnike u nekom trenutku osloboditi davanja isti se iznos može preusmjeriti u kamate. Krediti su ionako namijenjeni poduzetnicima koji mogu plaćati davanja i koji i dalje rade, a ako netko može plaćati još jedan krediti može i kamatu od 1 %,za kredite nisu jasno objavljeni kriteriji te stoga ne možemo znati ni dali će novac biti potrošen na najbolji način u ovoj krizi. Također predlažem da se kao vijećnici, članovi županijskih odbora, upravnih i nadzornih odbora županijskih tvrtki te kao kao političke stranke odreknemo svih naknada do kraja mandata i da isti novac također usmjerimo u pomoć malim obrtima. Javni sektor se mora solidarizirati s realnim, iako ovaj novac neće spasiti sve poduzetnike, obrte i gospodarstvenike, ali će svakako pomoći u ovoj do sada nam neviđenoj krizi, održavanju ljudskosti i solidarizacije jednih s drugima. #ostanitedoma #ostanitezdravi
  4. 4. točka dnevnog reda ZA
    Šarić Ines Predsjednica GLAS – a BBŽ

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.