Općina Štefanje do sada izdala 28 propusnica

Stožer civilne zaštite Općine Štefanje izdaje propusnice građanima Općine Štefanje koji zbog vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština moraju napustiti svoje mjesto prebivališta i stalnog boravka. Kako saznajemo od načelnika Stožera civilne zaštite Općine Štefanje Silvestra Štefovića do sada je izdano 28 propusnica.

– Razlozi zbog kojih Stožer može izdati propusnice su uglavnom vitalni obiteljski razlozi, skrb o djeci i starijima te nužna opskrba hranom i potrepštinama, prema tome strogo pazimo da svi odobreni zahtjevi budu zaista opravdani. Zahtjevi su uglavnom bili zbog skrbi za starije roditelje koji žive van područja naše općine pa njihova djeca traže propusnice da bi mogli do njih, bilo je i nekoliko zahtijeva za prijevoz člana obitelji na posao i s posla tako da i to odobravamo. Naravno da uvijek ima neosnovanih i neozbiljnih zahtijeva, međutim takve odbijamo. Ova mjera možda je rigorozna ali mislim da je važno da cijelu situaciju shvatimo ozbiljno i da se pridržavamo svih uputa jer samo tako možemo što prije izaći iz ove situacije. Zato molim naše građane da propusnice zatraže samo kad je to zaista važno i neophodno -kaže Štefović.


Propusnice se izdaju na zahtjev uglavnom mailom jer je takva i preporuka, ali oni građani koji nemaju mail mogu doći osobno u Općinu Štefanje i ondje dobiti propusnicu, naravno uz prethodnu najavu na broj 778-029 ili mail stozer.cz@stefanje.hr.

– Još jednom molim sve da se strogo pridržavaju svih uputa koje izdaje Stožer, neka prate našu stranicu gdje mogu naći sve obavijesti vezane za ovo izvanredno stanje. Stožer civilne zaštite Općine Štefanje daje sve od sebe kako bi osigurao sigurnost našim mještanima, ali to možemo samo ako svi zajedno poštujemo upute. Svim građanima za bilo kakva pitanja na raspolaganju smo ovih dana od 0 do 24 sata – poručio je građanima načelnik Stožera civilne zaštite Općine Štefanje Silvestar Štefović.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.