Stručnjaci otkrili: Nemojte nositi nakit na rukama za vrijeme koronavirusa

Pranje ruku je jako važno u vrijeme koronavirusa, ali narukvice i prsteni koje svakodnevno nosite mogu biti loši za vašu higijenu i zdravlje, prenosi insider.com.

Nakit onemogućuje efikasno pranje ruku i dezinfekciju, kako tvrde stručnjaci. Istraživanje provedeno na sveučilištu u Georgiji pokazalo je da osobe koje nose nakit ne mogu dovoljno dobro održavati higijenu jer koža ispod nakita ostaje zaštićena od dezinfekcije i postaje idealno mjesto za razvoj bakterija.

Također su pokazali da osobe koje ne nose prstenje bolje operu svoje ruke nego oni koji ih nose. Sredstvo za dezinfekciju također je manje efikasno zbog nakita.

Ranije istraživanje pokazalo je da osobe koje nose prstene, nakon korištenja dezinfekcijskih sredstava, imaju više bakterija na rukama, nego oni koji nemaju nakit.

No nije dovoljno samo skinuti nakit za vrijeme pranja ruku i dezinfekcije.

‘Ako je vaš nakit zaražen bakterijama i vi ga samo vratite nakon pranja ruku, vaše ruke ponovno će biti zaražene’, rekla je Lucy Wilson, stručnjakinja za zdravstvo i zdravlje. ‘Ako nećete dezinficirati vaš nakit, onda ga nemojte ni skidati pa ponovno stavljati.’

Ako niste spremni na opraštanje od nakita, stručnjaci preporučuju da uz pranje ruku sapunom i toplom vodom operete i svoj nakit kako biste bili sigurni da ste ga dezinficirali od svih bakterija.

No nikako ga nemojte prati dezinfekcijskim sredstvom jer biste ga mogli uništiti i ostati bez nakita.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.