Službeno potvrđen prvi slučaj oboljenja od koronavirusa na području županije – oboljela žena iz Čazme koja se vratila iz Turske

Na izvanrednoj konferenciji za medije Županijskog stožera civilne zaštite i službeno je potvrđeno ono što smo jutros objavili, a to je da je na području bjelovarsko-bilogorske županije zabilježen prvi slučaj oboljenja od koronavirusa.

Riječ je o ženskoj osobi iz Čazme koja je 16. ožujka stigla iz Turske. Kako njoj i njenom partneru nije bila izrečena mjera samoizolacije jer su došli iz područja koje nije bilo na popisu rizičnih, samoinicijativno su otišli u samoizolaciju.

Zbog visoke temperature koju je dobila javila se svom liječniku koji ju je uputio infektolozima koji su inicirali testiranje koje je pokazalo da je osoba pozitivna na koronavirus.

Osoba se trenutno nalazi kod kuće, a u slučaju potrebe bit će hospitalizirana rekao je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. Alli Allouch.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs još jednom je s pressice Stožera poručio da samo svojim ponašanjem možemo ovu epidemiju usporiti, stoga se valja pridržavati svih uputa Stožera civilne zaštite.

Sve osobe koje su u samoizolaciji pozvane su da ju ne krše, te je ovaj primjer istaknut kao onaj u kojem su osobe postupile savjesno, ne ugrožavajući druge osobe iz svoje okoline.

Osvrnuo se župan i na jutrošnji potres koji se osjetio i na području županije i dodao kako nije zabilježena materijalna šteta i da nema ozlijeđenih.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.