Gradsko društvo Crvenog križa Čazma upozorava građane da ne pokušavaju zloupotrijebiti situaciju i njihove djelatnike!

Budući da pojedinci besramno nastoje zloupotrijebiti situaciju i djelatnike Crvenog križa te programa Pomoći u kući i Zaželi, vezano uz dostavu namirnica i lijekova, obavještavamo sve da se ta mjera odnosi ISKLJUČIVO NA SAMAČKA STARAČKA DOMAĆINSTVA, što znači osobe starije od 65 godina koje žive SAME i nemaju bližu rodbinu ili poznanike koji bi im mogli dostaviti potrebno. Ono što se dostavlja su ISKLJUČIVO OSNOVNE PREHRAMBENE NAMIRNICE I LIJEKOVI, nikako hrana iz dostave, a pogotovo ne besplatna. NE RADI SE O BESPLATNOJ DOSTAVI HRANE ZA SVE KOJI NAZOVU CRVENI KRIŽ, već se radi o DOSTAVI LIJEKOVA I OSNOVNIH NAMIRNICA koje se dostavljaju STARAČKIM SAMAČKIM DOMAĆINSTVIMA, a koji te iste namirnice PLAĆAJU.

Apeliramo na sve da ne iskorištavaju situaciju niti djelatnike Crvenog križa i navedenih Programa te da im se obraćaju ISKLJUČIVO osobe koje ispunjavaju navedene kriterije – samci (ili parovi) stariji od 65 godina koji nemaju nikoga u blizini da bi im pomogao.

Također, pozivamo sve starije osobe koje spadaju u rizičnu skupinu ranjivosti od Corone da ostanu kod kuće i pridržavaju se uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu kako bi zaštitili sebe i druge oko sebe, a za navedenu pomoć neka se obrate djelatnicima Crvenog križa.

Broj Crvenog križa je 771-148, a možete nazvati i voditelja Programa Zaželi – Uključi se, Ivana Tomaševića, na broj telefona 091/603-7562.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.