Bježe li vozači od koronavirusa? 123 prekršaja prekoračenja brzine u jučerašnjoj akciji u prometu!

PU bjelovarsko-bilogorska jučer je održala akciju u prometu usmjerenu na sankcioniranje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja.

U 8 sati trajanja akcije od 12:00 – 20:00 utvrđeno je čak 123 takvih prekršaja!

35 prekršaja je bilo 10-20 km/h iznad dozvoljene brzine kretanja u naselju, 60 prekršaja u rasponu od 20-30 km/h, 24 prekršaja 30-50 km/h te preko 50 km/h 3 takva prekršaja .

Mjesto one najveće izmjerene brzine je Prgomelje i ona je iznosila 118 km/h na dionici ceste na kojemu je ograničenje 50 km/h.

Dobro je podsjetiti:

Brzina je najčešći uzrok događanja prometnih nesreća – uzrok svake treće prometne nesreće je brzina.

Brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znacima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.).

Brzina kretanja vozila u naselju je ograničena na 50 km/h, iako se prometnim znacima ograničenje brzine može smanjiti na npr. 40 km/h ili povećati na npr. 60 km/h. Brzina van naselja ograničena je prometnim pravilom na 90 km/h iako se ona, poradi određenih sigurnosnih razloga, može i smanjiti.

Svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.