Opća bolnica Bjelovar poduzela dodatne mjere za prevenciju širenja zaraze koronavirusom

Prema naputcima Ministarstva zdravstva, Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije Opća bolnica Bjelovar poduzima sve potrebne radnje vezane uz prevenciju i moguće liječenje osoba zaraženih koronavirusom na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Treba naglasiti kako na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno nema potvrđenih oboljelih od koronavirusa, a 408 osoba je u samoizolaciji.

Nakon što je ministar zdravlja Vili Beroš najavio ulazak u treću fazu borbe protiv koronavirusa, bjelovarska Opća bolnica poduzela je i dodatne mjere i to u vidu postavljanja trijažnih šatora u krugu bolnice koji omogućuju smanjenje gužvi u čekaonicama i izbjegavanje mogućnosti prijenosa virusa.

Osim toga, osiguravaju se i opremaju i dodatni prostori za opservaciju pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi koronavirusom u vidu postavljenih kontejnera u krugu bolnice. Postavljeni kontejneri su za pacijente za koje se sumnja da su zaraženi koronavirusom i u njima pacijent boravi dok se čeka nalaz je li pozitivan ili ne, dakle oko 12 sati. Ako je pacijent zaražen tada se stavlja u izolaciju Opće bolnice Bjelovar, a ako je nalaz negativan otpušta se kući.

Također, u krug bjelovarske Opće bolnice može se ući na dva ulaza. Jedan ulaz je kod porte Opće bolnice Bjelovar, a drugi ulaz je od strane parkirališta Opće bolnice Bjelovar. Na spomenutim ulazima vrši se kontrola ulaska u bolnicu i potrebna trijaža pacijenata, odnosno primaju se samo hitni pacijenti i obavljaju samo nužne pretrage.

Apelira se na građane da ne preopterećuju zdravstveni sustav i da sve potrebe koje imaju ostvaruju telefonski za svojim liječnicima opće medicine, osim ako nisu hitne i akutne. Zbog zaštite zdravlja pacijenata i svih naših stanovnika, zbog izbjegavanja širenja virusa u čekaonicama ambulanti, preporuka je osigurati što manje osobnih kontakata u ordinacijama – obavljat će se samo nužni pregledi i to isključivo uz prethodni telefonski dogovor.

Naročito važno, svi koji sumnjaju da su zaraženi COVID 19 virusom: imaju temperaturu, kašlju i sl., a boravili su u inozemstvu unazad 14 dana ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim – ne dolazite u ambulantu! Javite se svom liječniku telefonom koji će vam dati upute za dalje, ali nikako ne dolazite u ordinacije, bolnicu ili hitnu službu.

Također, još jednom se posebno naglašava da osobe kojima je izdano Rješenje o samoizolaciji da se istog obavezno pridržavaju i ne izlaze iz svojih domova gdje su u samoizolaciji, a javljanja epidemiologu, odnosno liječniku Opće prakse vrše telefonom.

Pozivaju se građani da ne podliježu panici pridržavaju se savjeta struke, jer odgovornim ponašanjem štitimo sebe, svoju obitelj i u konačnici širu zajednicu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.