Županija prati stanje Vodoprivrede Daruvar s ciljem očuvanja radnih mjesta

Na priopćenje Kluba vijećnika HDZ-a, reagirala je Bjelovarsko-bilogorska županija.

Sukladno priopćenju Kluba vijećnika HDZ-a naznačujemo da je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs imao sastanak s predstavnicima Uprave i sindikata vezan uz situaciju u Vodoprivredi Daruvar.

Prijedlog HDZ-a vezan uz kupnju trezorskih dionica nije mogao biti prihvaćen na zadnjoj sjednici Županijske skupštine, jer isti nisu pratile izmjene i dopune Proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije koje bi omogućile provedbu istog.

Na sjednici Županijske skupštine župan Bajs je predložio Odluku koja predviđa mogućnost da predstavnik Županije u Skupštini društva Vodoprivrede Daruvar, ukoliko dođe do dokapitalizacije tvrtke o čemu Uprava vodi pregovore, bude u mogućnosti da se ista i provede.

Također, u suglasju s političkim strankama uključujući stranke koalicije, ali i oporbe među kojima je i HDZ, ukoliko do dokapitalizacije ne dođe zaključeno je da će župan predložiti izvanrednu sjednicu Županijske skupštine kako bi se mogle donijeti dvije odluke i to Odluka o izmijeni i dopuni županijskog Proračuna i Odluka o kupnji trezorskih dionica, a izvršit će se i provjera zakonskih okvira za navedeno.

Župan i Županijska skupština ne mogu donijeti deklarativne odluke koje je predložio HDZ, već odluke koje se mogu provesti i time pomoći tvrtci gdje je Bjelovarsko-bilogorska županija manjinski vlasnik. O navedenom su obaviješteni i Uprava i predstavnici radnika i sindikata.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.