Do sada u bjelovarskoj Općoj bolnici obradili 5 pacijenata sa sumnjom na koronavirus

Župan Damir Bajs održao je radni sastanak s ravnateljstvima županijskih zdravstvenih ustanova te predstavnicima županijskog Stožera civilne zaštite vezan uz mjere pripravnosti za koronavirus.
Do sada su u bjelovarskoj Općoj bolnici obradili 5 pacijenata sa sumnjom na koronavirus i nalazi svih 5 pacijenata bili su negativni.

Na današnjem sastanku župan Bajs naglasio je da nema mjesta panici, da je sve pod kontrolom te da su naše zdravstvene i druge službe spremne pravovremeno i na pravi način reagirati, ukoliko bude potrebno.
-U razgovorima s ravnateljstvima zdravstvenih ustanova koji i jesu najodgovornije vezano uz opasnosti epidemije možemo utvrditi samo jedno da su svi potpuno spremni uz sve aktivnosti vezane uz pozive građana rekao je župan Bajs.

I ovom prilikom epidemiologinja županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Vesna Grgić dala je upute za sve koji posumnjaju na zarazu.
-Izuzetno je i bitno reći da ako sumnjate da ste zaraženi ne dolazite osobno kod liječnika ili u hitnu službu da ne bi proširili zarazu. Svi koji posumnjaju na zarazu moraju nazvati telefonom svog obiteljskog liječnika, epidemiologiju, hitnu službu.Nakon tog pacijenti će dobiti daljnje upute i preporuke– kazala je dr. Grgić.
-Povećali smo kapacitete u bolnici nakon odluke Kriznog stožera tako da smo još spremniji nego što smo bili sada imamo deset kreveta za opservaciju pacijenata i deset za izolaciju. Kadrovski, prostorno i opremom možemo reći da smo spremni za ovu epidemiju- kazao je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. Ali Allouch.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.