Bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak posjetio Dubravu

Bjelovarski križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak u sklopu vizitacije župama biskupije posjetio je župu Sv. Margarete u Dubravi.

Posjetio je tako i Općinu Dubrava i načelnika Tomislava Okrošu i njegove suradnike te predstavnike DVD-a i općinske Vatrogasne zajednice.

Načelnik Tomislav Okroša posebno je pri susretu istaknuo odličnu suradnju sa župnikom župe Sv. Margarete Mihilom Gojanijem:

– Surađujemo na svim važnijim događajima za našu zajednicu, a moram reći i da smo tu suradnju konkretizirali. Kada je župnik došao u župu dogovorili smo da svake godine idemo nešto obnoviti, da Općina pomogne. Potpisali smo prošle godine Ugovor, kao što ćemo ga potpisati i ove o donaciji 50 tisuća kuna za obnovu sakralnih objekata tako da ćemo tu suradnju nastaviti – rekao je Okroša.

Mons. Huzjak je rekao kako se veseli kada vidi dobru suradnju između župnika i lokalne vlasti što je korisno i dobro za sve. Zaželio je i dalje dobru suradnju između Općine i župe te naglasio kako se i župa i Općina brinu za čovjeka, Općina za svjetovne stvari, a župa duhovne.

– Isti je čovjek za kojeg se brinete vi iz političkih stranki i mi s crkvene strane. Male su to razlike, čovjeku su bitne  stvari što se tiču kvalitete živote, ali i ona duhovna strana i kulturna u najširem smislu, a tu ima puno zajedničkih stvari oko kojih se može surađivati i raditi – kazao je mons. Huzjak.

Biskup je još posjetio OŠ Dubrava, Područnu školu u Novoj Kapeli, Dječji vrtić Dubrava i starački dom Sablić, grob pokojnog župnika Ivana Žnidarca te sakralne objekte na području župe.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.