Ožujak u Čazmi u znaku dobre kapljice – 28. ožujka održava se 9. Čazmanski vinokap!

U Čazmi je ožujak tradicionalno u znaku vina. Međunarodna izložba vina „Čazmanski vinokap“ održat će se po deveti put.  Otvorenje izložbe je 28. ožujka u šatoru na gradskom trgu u 15:00 sati. U prostoru Matice umirovljenika u Čazmi, ove nedjelje  8. ožujka između 10:00 i 19:00 sati održat će se prikupljanje uzoraka vina i alkoholnih pića. Iz Udruge vinogradara i vinara Čazma pozivaju izlagače da dostave svoje uzorke za ocjenjivanje i izložbu.

– Potrebno je dostaviti po 3 boce za bijela, crna (crvena), pjenušava i voćna vina volumena 0,75 do 1 L, a za predikatna i specijalna vina po 2 boce od 0,2 do 0,75 L,te alkoholna pića po 2 boce od 0,5 L. Uz svaki je uzorak potrebno popuniti i priložiti prijavni list, koji se može preuzeti i na portalu Udruge – www.vinari-cazma.hr. Kemijska analiza je preporučljiva – rekao je predsjednik udruge Ivan Katalenić

Uz svaki je uzorak potrebno popuniti i priložiti prijavni list , koji se može preuzeti i na portalu Udruge. Kotizacija po uzorku je 100,00 kn za članove čazmanske Udruge je 70,00 kn, a svaki peti uzorak jednog izlagača oslobođen je kotizacije. Ocjenjivanje  provodi Povjerenstvo od 5 članova s ovlaštenjem Ministarstva poljoprivrede RH, a uzorci se ocjenjuju metodom medijane do 100 bodova:

– Svako vino će dobiti svoj broj i ocjenjivačka komisija neće znati čije je to vino. To ocjenjivanje tj. organoleptički pregled provodi povjerenstvo od pet članova i oni imaju ovlaštenje ministarstva poljoprivrede Republike hrvatske i ocijenit će metodom medijane do 100 bodova – kazao je Katalenić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.