Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i GO HSS-a Čazma napuštaju HSS Kreše Beljaka

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i tristotinjak članova GO HSS-a Čazma napuštaju HSS. Priopćenjem se oglasio Dinko Pirak:

Iako sam član gotovo četvrt stoljeća i kao takav obnašam dužnost gradonačelnika Grada Čazme već gotovo isto toliko godina, zahvaljujući ponašanju Kreše Beljaka, predsjednika HSS-a, odlučio sam zajedno sa 300-ak članova Gradske organizacije HSS-a Čazma, izaći iz jedne od najstarijih stranki u Hrvatskoj, stranke čija načela sam prigrlio i podržavao svih ovih godina. Djelovali smo u skladu sa naukom njezinih utemeljitelja, velikih hrvatskih domoljuba, Antuna i Stjepana Radića.
Krešo Beljak nanio je neizmjernu štetu ugledu Stranke kršenjem Statuta, svojim izjavama u javnosti, ponašanjem i karakterom. Apelirali smo na njegovu savjest kao osobe da odstupi i da prestane uništavati stoljetnu haesesovsku tradiciju, međutim, očito je da Beljak ili nema savjesti ili morala kako bi postupio ispravno. Nije ga briga niti za ugled Stranke niti za ugled i želje njezinih članova. Krešo vozi po svome i ne zanima ga ništa drugo već samo poklonjeni saborski mandati koji su mu obećani od strane SDP-a.
Zbog toga cijela Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke Čazma istupa iz HSS-a kojeg vodi Krešo Beljak te nastavljamo dalje djelovati kroz drugi oblik nezavisne lokalne političke opcije. Radi toga izražavamo duboko žaljenje, jer smo neki u HSS-u proveli i po 30-ak godina. Čazmanski HSS bio je jedna od najbrojnijih i najuspješnijih organizacija HSS-a u Hrvatskoj.
Naši apeli se ne čuju, naše primjedbe ne prihvaćaju. Stranka više nije ono za što smo se zalagali nekad, ne prati nauk svojih utemeljitelja, već se promijenila u neku novu tvorevinu nepoznate sudbine i upitnih korijena. To definitivno više nije Radićeva politika i ono što od HSS-a očekuje narod.
Budući da ne podržavamo smjer u kojem Krešo Beljak vodi HSS zajedno sa njegovim društvom probranih podanika koji čine predsjedništvo stranke, istupamo iz Beljakove stranke, a odlaskom Kreše Beljaka i njegovih istomišljenika, svi naši članovi vratiti će se u HSS.
Jučer je održan posljednji Odbor HSS-a Čazme koji je pokazao složnost svih članova i JEDNOGLASNO je usvojena odluka o napuštanju Beljakovog HSS-a. Djelovati ćemo i dalje u istom sastavu, sa istom snagom i još većom voljom za dobrobit našega kraja i naših građana. Gradonačelnik, dužnosnici i naši vijećnici u čazmanskom Gradskom vijeću djelovat će i dalje za dobrobit našeg kraja u kojem živimo.

Dinko Pirak, gradonačelnik Grada Čazme
Bivši predsjednik GO HSS-a Čazma
potpredsjednik Županijske organizacije HSS-a
član Glavnog odbora HSS-a

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.