Na loše stanje u školi u Farkaševcu upozorili općinski vijećnici

Zgrada škole u Farkaševcu koju pohađa 105 učenika izgrađena je prije 40 godina i od tada u nju nije bilo većih ulaganja, inače ova škola je područna škola OŠ Dubrava. Na uvjete u školi upozoravali su i roditelji učenika te je na inicijativu načelnika Općine Farkaševac Dražena Draganića održan sastanak s pročelnicom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije Mirelom Katalenac i ravnateljicom OŠ Dubrava Marijanom Kozumplik Kemenović krajem studenog prošle godine na temu stanja u školi.

Škola je bila i tema prošle sjednice Općinskog vijeća na kojoj je vijećnik Matija Copak (HDZ) pitao na aktualnom satu koliko Općina može utjecati na stanje u školi jer je dobio informaciju da djeca jedu na hodniku na montažnim stolovima. Copak je pitao i zašto im se zaključavaju učionice, te dodao da je u današnje doba to prestrašno.

– Ja sam užasnut sa svim tim stvarima. Pokušavamo nešto tako da smo prozvali određene ljude i ljude koji vode tu školu, pa smo došli do toga da su se neki našli i uvrijeđeni – kazao je načelnik Draganić.

Načelnik je dodao i kako je prošli tjedan bio s ravnateljicom Kozumplik Kemenović koja mu je najavila da će do kraja ožujka biti obnovljeni sanitarni čvorovi.

– Osnivač škole je Zagrebačka županija, obećanje je da će se sljedeće 2021. godine krenuti s energetskom obnovom škole. Osim energetske obnove potrebna je i dogradnja iz razloga jer nema dovoljno prostora. Kao prostor za blagovaonicu koriste taj hodnik i to je sve priručno. Meni je žao djece. Tek prošli tjedan djeca su dobila tablete za nastavu, a ravnateljica kaže da se trudi da djeca ovdje ne zaostaju, ali ja uvijek još ne vidim nekakav pomak i u tome ne mogu puno pomoći ni promijeniti – dodao je Draganić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.