U Čazmi počela osposobljavanja za vatrogasna zvanja

Vatrogasna zajednica Grada Čazme svake godine provodi osposobljavanja za vatrogasca, vatrogasca I klase, vatrogasca dočasnika i vatrogasca dočasnika I klase. Ove godine je novost da će se ova osposobljavanja provesti ne samo za polaznike s područja Grada Čazme nego i općina Štefanje i Ivanska.

– Trenutno imamo preko pedeset polaznika koji su prijavljeni za osposobljavanja za ova zvanja što nas veseli. Moram i istaknuti da do sada nismo imali takav odaziv. Ta brojka nam i govori da postoji veliki interes za to osposobljavanje, a to nam dosta znači ne samo u vatrogasnom smislu nego i u civilnom životu jer naši vatrogasci će steći neka nova znanja i vještine koje će moći primijeniti ako će to biti potrebno – rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čazme Damir Margetan.

Kandidati da bi pristupili ovom tečaju moraju biti punoljetni te imati liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti. Za sve polaznike osposobljavanje je besplatno, a financijski ga pokriva Vatrogasna zajednica Grada Čazme u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.