Grad Čazma nastavlja s ulaganjima u vatrogastvo – obnavljaju se domovi i radi na premještaju JVP Čazma u novi objekt

Grad Čazma uz redovna izdvajanje za potrebe vatrogastva, što za Javnu vatrogasnu postrojbu, što za rad dobrovoljnih vatrogasnih društava, izdvaja i dodatna sredstva za potrebe obnove Vatrogasnih domova. Osim što se obnavljaju domovi, ove godine Grad uređuje i prostor stare zgrade tehničkog pregleda za potrebe gradske Javne vatrogasne postrojbe. Kada se sve zbroji grad Čazma za svoje vatrogasce izdvaja godišnje višemilijunski iznos.

Na području grada gotovo svako naselje ima vatrogasni dom, a svi ti domovi vape za obnovom jer se dugi niz godina nije u njih ulagalo. Trenutno se na području Grada Čazme obnavlja nekoliko vatrogasnih objekata. Jedan od njih je i prostor DVD-a Čazma gdje traju završni radovi na obnovi velike sale koju je danas obišao gradonačelnik Dinko Pirak. Za financiranje obnove Grad Čazma izdvojio je 85 tisuća kuna dok je DVD Čazma izdvojilo 30 tisuća kuna svojih sredstva.

– Krenuli smo u obnovu naših vatrogasnih domova i malo po malo idemo dinamikom kako smo to i predvidjeli. Danas smo obišli novoobnovljenu veliku salu DVD-a Čazma koja je pri završetku obnove. Osim ove sale radi se i na tornju gdje su predviđeni limarski radovi. Vrijednost radova je oko 100 tisuća kuna i ususret značajnoj obljetnici postojanja društva koja se obilježava iduće godine nadamo se da ćemo je proslaviti u novim prostorima – ističe Pirak.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Čazma ima pedesetak vrijednih i aktivnih članova. Predsjednik društva je Filip Bart:

– Ove godine obnova je obuhvatila kompletnu renovaciju velike sale, dio hodnika i dio male kuhinje koja je u sklopu sale. Salu smo obnovili od podova do stropa, a do kraja godine u planu je još nabavka novih stolova i stolica, ali planiramo krenuti i s obnovom garaža – istaknuo je Bart.

Osim obnove velike sale DVD-a Čazma radi se i na obnovi domova u Vagovini, Bojani, Dragancu i Miklouš.

– U svim našim naseljima se nešto radi, a s tim ćemo nastaviti i dalje prema dinamici kako je to dogovoreno s našim vatrogascima – dodaje Pirak.

Gradonačelnik Pirak je obišao i prostor zgrade starog tehničkog pregleda gdje će biti smještena Javna vatrogasna postrojba Grada Čazme gdje traju radovi, te najavio otvorenje ovog prostora za blagdan Svetog Florijan.

– Bivša stanica za tehnički pregled se uređuje i prilagođava za potrebe Javne vatrogasne postrojbe. Nadamo se da će za blagdan Svetog Florijana biti otvorenje i da ćemo sve stići završiti tako i da na ovaj način dostojno obilježimo ovog zaštitnika naših vatrogasaca. Kada se uredi ovaj prostor građani Grada Čazma imat će jedan krasan vatrogasni centar koji ispunjava potrebe naših građana ali i djelatnika Javne vatrogasne postrojbe – dodao je Pirak.

– Ovaj prostor nam puno znači. Do sada smo bili u prostoru DVD-a ČazmA na čemu se zahvaljujem DVD-u Čazma na izvrsnoj suradnji. Ta lokacija na kojoj se sada nalazimo u samom centru Čazme je dosta teška za našu operativu. U toj ulici se nalazi Osnovna škola Čazma gdje je veliki protok djece i prometa. Sadašnja zgrada je bila dobra za operativu u nekom prijašnjem vremenu ali više nije. Moramo gledati da nam je u operativi hitne službe što kraće vrijeme izlaska što s ovom novom lokacijom dobivamo – rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Čazme Josip Heger.

Osim što se obnavljaju vatrogasni domovi kontinuirano se radi i na opremanju i osposobljavanju vatrogasaca. Isto tako upućen je prema državnim institucijama i zahtjev za jedno novo vozilo koje bi upotpunilo potrebe Javne vatrogasne postrojbe.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.