Dani hrvatskog pučkog teatra u Hercegovcu i ove godine spojit će iseljenu i domovinsku Hrvatsku

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima, organizatori XXVI. Dana hrvatskog pučkog teatra u Hercegovcu, Hrvatska čitaonica Hercegovac na čelu s predsjednicom Zrinkom Cjetojević i načelnik Općine Hercegovac Boro Bašljan, najavili su ovogodišnje, 26. izdanje Dana hrvatskog pučkog teatra.

Ovogodišnja manifestacija održat će se 28. i 29. veljače u Hrvatskom seljačkom domu u Hercegovcu. Tradicionalno, domaćin i organizator spomenute manifestacije koja kroz kazališni amaterizam spaja domovinsku i iseljenu Hrvatsku je Hrvatska čitaonica Hercegovac. Ove godine publici će se predstaviti amaterske kazališne skupine iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Njemačke i Hrvatske.

Predstava „Mlaćenici i plaćenici“ u izvedbi Pučke scene Hrvatske čitaonice Hercegovac otvorit će 26. Dane hrvatskoga pučkog teatra , manifestaciju u sklopu koje će se odigrati 6 predstava rekla je Zrinka Cjetojević predsjednica Hrvatske čitaonica Hercegovac.

– Prvi put u Hercegovcu nastupit će i Amatersko kazalište Hrvatskog nacionalnog vijeća iz Crne Gore, a u petak će nastupiti i Hrvatsko amatersko kazalište Travnik po deset jubilarni put. U subotu će biti organizirane kazališne radionice, a od 18 sati počinje program u kojem će nastupiti Amatersko kazalište Putujuća scena iz Stuttgarta, LAK Danjgube iz Ladislava i Piccolo teatar iz Starog Grada – kazala je Cjetojević.

Veljača u Hercegovcu je najaktivniji dio godine jer u njoj se obilježava Dan Općine, a završava  Danima hrvatskog pučkog teatra rekao je načelnik Općine Boro Bašljan napominjući kako je Hercegovac na krilima bogatih kulturnih manifestacija postao i ekonomski najrazvijenija općina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Manifestacija Dani hrvatskog pučkog teatra već godinama se održava pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije koja na taj način daje potporu kazališnom amaterizmu i spajanju domovinske i iseljene Hrvatske rekao je župan Damir Bajs i dodao kako mu je zadovoljstvo što je Županija svake godine pokrovitelj, te da je kroz 26 godina postojanja Dana hrvatskog pučkog teatra prikazano 120 predstava.

– Organizacija ovakve državne manifestacije niti je laka niti jednostavna, ali pokazuje se da se uz znanje i kvalitetu organizacije može očekivati da će 26.  Dani hrvatskog pučkog teatra biti dani koji će prikupiti Hrvate koji su se iselili ali i dalje njeguju hrvatski jezik i kulturu – rekao je župan Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.