U Rovišću se gradi novi vatrogasni centar, vrijedan 7 milijuna kuna

Otvoreni su radovi na izgradnji Vatrogasnog centra u Rovišću. Projekt izgradnje Vatrogasnog centra Rovišće vrijedan je gotovo 7 milijuna kuna, a u suradnji s Općinom prijavilo ga je DVD Rovišće na tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“.

– U ovom trenutku DVD Rovišće broji 70 članova od kojih je 20 operativnih vatrogasaca koji su osposobljeni za taj posao i imaju obavljen liječnički pregled. Razvojem vatrogastva na području općine zadovoljan je načelnik Slavko Prišćan:

– Mi imamo dosta dobro razvijena vatrogasna društva. Puno skrbimo o njima i izdvajamo veliki dio sredstava iz proračuna svake godine za njihov razvoj. Imamo i dobru suradnju s dobrovoljnom organizacijom G.S.C.F. iz Francuske koja nam je do sada donirala gotovo 100 tisuća eura. Gledamo razvijati vatrogastvo što bolje i tako osigurati naše stanovništvo. Mi smo na mjeru 7.4.1 prijavili izgradnju vatrogasnog i društvenog doma kako bi vatrogascima omogućili da imaju gdje boraviti i gdje spremiti svoje kamione i opremu te da imaju određene uvjete gdje mogu na kraju i boraviti. Nadam se da će to jednog dana prerasti u malu Javnu vatrogasnu postrojbu koja će biti 24 sata na raspolaganju našim građanima. Iznad tog prostora će biti društveni dom koji će koristiti naše udruge kojih ima jako puno na području općine – kaže načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan.

Ivica Tanjić, predsjednik DVD-a Rovišće i zamjenik općinskog načelnika naglasio je važnost izgradnje ovog objekta:
– Vrijednost investicije je 6.999.000,00 kuna. Kraj izgradnje se očekuje za godinu dana. Mi se nadamo da će to biti do kraja ove godine jer ove godine DVD Rovišće slavi 130 godina rada i postojanja- istaknuo je svoju želju Tanjić.
„Vatrogasni centar Rovišće“ gradi se na Laništu. Ova lokacija riješit će i dosadašnji problem koji su vatrogasci imali pri izlasku na teren. Naime, dosadašnje spremište je smješteno u samom centru Rovića pa je bilo zbog gustog prometa ponekad teško izaći na intervenciju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.