Svečano otvoren obnovljen i dograđen Dječji vrtić Palčica u Rovišću

U Rovišću je svečano otvoren dograđeni dio vrtića Palčica. Prošireni i obnovljeni vrtić u novom ruhu povećao je kapacitet s dosadašnjih 35 polaznika na 90. Proširenjem vrtića zadovoljene su potrebe stanovnika s područja općine Rovišće, jedne od rijetkih jedinica lokalne samouprave s pozitivnim prirodnim prirastom.
Općina je osigurala za proširenje vrtića i 1,7 milijuna kuna preko natječaja Ministarstva demografije i obitelji i to preko projekta “Projekti usmjereni na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama, odnosno dječjim vrtićima u 2018. godini”.

– Ukupna vrijednost cjelokupnog projekta bila je nešto više od 3,5 milijuna kuna od toga oko 2 milijuna kuna uložili smo vlastitih sredstava. Drago mi je da smo taj projekt uspjeli privesti kraju jer to je vrlo značajna investicija za nas. Prije svega zbog velikog broja djece koja žele polaziti vrtić. Jedan veliki dio te djece je išao u Bjelovar jer nisu imali prostora u našem vrtiću. Sada je kapacitet povećan na 90 djece, tako da smo sretni svi zajedno, kako mi u općini, tako i roditelji i djeca – rekao je načelnik Slavko Prišćan.

Vrtić je prošao unutarnje i vanjsko uređenje te proširenje, isto tako opremljen je sa svom potrebnom opremom za ugodan boravak mališana.
Prije proširenja vrtića tri odgajateljice brinule su o 32 djece u jednoj skupni. Sada je zaposleno osam odgajateljica koje brinu o 81 djetetu u četiri skupine.

– Proširenje i uređenje vrtića je za nas velika stvar, poboljšani su uvjeti i kvaliteta rada djece ali i nas zaposlenih – ističe ravnateljica vrtića Kristina Manjkas.

Inače, koliko je ovo proširenje bilo potrebno govori i podatak kako su liste čekanja za boravak djece u vrtiću bile svake godine sve duže. Tako su se unazad tri godine s petnaestak povećale na više od pedeset djece koja su čekala svoje mjesto u vrtiću. Liste čekanja ovim proširenjem više nema.
Ekonomska cijena boravka djece u vrtiću je 1.630,00 kuna, Općina sufinancira taj trošak sa 980,00 kuna tako da roditelji plaćaju krajnju cijenu u iznosu od 650,00 kuna po djetetu.

Obnovljeni i dograđeni vrtić rezanjem vrpce otvorili su načelnik Slavko Prišćan i državni tajnik u Ministarstvu demografije Ivan Bošnjak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.