Kreću radovi na obnovi OŠ Trnovitica, projektu vrijednom 1,2 milijuna kuna

Nastavlja se niz energetskih obnova županijskih škola, pa su tako ravnatelj Osnovne škole Trnovitica Zdravko Ređep i vlasnik Tesarsko-zidarskog obrta Sabljak Pero Sabljak, uz prisustvo bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa, potpisali  ugovor vezan uz energetsku obnovu zgrade Osnovne škole Trnovitica.

Projekt energetske obnove Osnovne škole Trnovitica vrijedan je 1.2 milijuna kuna.  Od toga je 750 tisuća kuna europskih sredstava i sredstava sufinanciranja EU projekata, a 440 tisuća kuna sredstva su Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Što se ovog projekta tiče, Županija neće napraviti samo ono što je ugovoreno. Mi nikad ne radimo energetske obnove ili dogradnje da to bude samo ono što je ugovoreno prema Fondu. Fond u dobrom dijelu ne ugovara one dijelove koji nemaju veze s energetskom uštedom. To je unutarnja stolarija, krečenje i niz drugih stvari. Nakon toga ćemo osigurati i namještaj“ istaknuo je župan Damir Bajs. –

Obnova škole doprinjet će smanjenu potrošnje energije ali i kvalitetnijem radu učenika i učitelja,a i početak je dobre suradnje između županije i Općine rekao je načelnik Općine Velika Trnovitica Ivan Marković.

Inače, zgrada Osnovne škole Trnovitica izgrađena je 1975. godine. Školu trenutno pohađa 113 učenika i ima 38 zaposlenika. Njima će se energetskom obnovom i opremanjem škole novim namještajem omogućiti uvjeti rada i školovanja primjereni 21. stoljeću.

Radovi na energetskoj obnovi obuhvaćaju izolaciju vanjskih zidova, povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom i prema dogovoru sa izvođačem trebali bi krenuti gotovo odmah po potpisivanju ugovora te se očekuje da će biti gotovi u roku rekao je ravnatelj Osnovne škole Trnovitica Zdravko Ređep.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.