Župan Bajs uručio Školsko-sportskim društvima s područja županije poklon bonove u iznosu od 38 tisuća kuna

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Školsko-sportskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije Dražen Milaković uručili su poklon bonove školsko-sportskim društvima s područja naše županije.

Poklon bonove u ukupnom iznosu od 38 000 kuna dobilo je 38 školsko-sportskih društava iz 25 osnovnih i 13 srednjih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije koje će moći iskoristiti za kupnju sportske opreme koja im je potrebna.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs rekao je kako je cilj svake godine povećati sredstva koja idu prema sportskim zajednicama, pa je tako ove godine izdvojen i rekordan iznos za njih u iznosu od 2,6 milijuna kuna. Najveći iznos ide županijskoj Sportskoj zajednici, a nakon nje Školsko-sportskom savezu Bjelovarsko-bilogorske županije.

Inače, Savez školskih športskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije okuplja sva školska sportska društva koja djeluju u školama na području Bjelovarsko-bilogorske županije i grada Bjelovara.

Oko 3000 učenika županijskih škola sudjeluje u natjecanjima koje organizira Savez, a učenici redovito postižu zapažene rezultate i na državnim natjecanjima. Osim toga,  Savez provodi projekte u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom kao krovnom organizacijom na nivou Republike Hrvatske. Osnovni izvor financiranja Saveza školskih športskih društava je Bjelovarsko-bilogorska koja je ove godine za njihov rad izdvojila 325 tisuća kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.