Nakon odlične prošlogodišnje, na velikogrđevačkim bazenima nadaju se još boljoj nadolazećoj sezoni

Prilikom boravka u općini Veliki Grđevac, župan Damir Bajs posjetio je i tamošnji Sportsko-rekreacijski centar, odnosno velikogrđevačke bazene, svojevremeno najveću investiciju na području županije čija je izgradnja financirana sredstvima Europske unije.

Iz godine u godinu bazeni u Velikom Grđevcu bilježe sve bolje rezultate, a osim toga i sadržaja za posjetitelje je svake sezone sve više.

Prošlogodišnja sezona kupanja u Sportsko-rekreacijskom centru Veliki Grđevac bila je vrlo uspješna i možemo reći da je bazen opravdao sva očekivanja. Naime, 2019. godine velikogrđevačke bazene posjetilo je preko 20 000 posjetitelja.

Osim kupanja, posjetiteljima su se nudili i dodatni sadržaji poput sportskih aktivnosti, noćnog kupanja, a tijekom sezone organizirani su i razni turniri, škola plivanja i zabavni sadržaji.

Prošle kupališne sezone školu plivanja pohađalo je 24 djece koji su uspješno savladali program i postali plivači. Također, prošle godine nastavilo se i sa školom tenisa te je 10 djece naučilo osnove tenisa i pravila igre. Također, teniski tereni u sklopu bazena sve su posjećeniji, a samim time organizirana su i dva teniska turnira.

„Prošla sezona nam je bila vrlo uspješna. Vrijeme je bilo na našoj strani, iznimno lijepo, stoga smo tu priliku uspjeli iskoristiti. Drago nam je da su posjetitelji prepoznali našu kvalitetu, ali i raznolikost sadržaja koje nudimo. Nadamo se da će i nadolazeća sezona biti jednako dobra, pa i bolja, a vjerujemo da će i lijepo vrijeme biti na našoj strani. U planu su nove ideje, novi projekti, kao i nova ponuda“, rekao je Marko Vodopija, ravnatelj Kulturnog centra Mato Lovrak.

Bazen su posjećivali uz pojedince i obitelji i organizirane grupe posjetitelja od dječjih vrtića preko školskih razreda do grupa umirovljenika. Uz sve navedeno, ukupni Sportsko-rekreacijski centar s bazenima u Velikom Grđevcu pokazao se dobrom investicijom i sve popularnijom turističkom destinacijom našega kraja.

Podsjetimo, projekt je to koji su zajednički osmislili, kandidirali i u konačnici povukli europska sredstva u partnerskom odnosu Bjelovarsko-bilogorska županija, Općina Veliki Grđevac i Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije.

„Na ovim odličnim rezultatima čestitam svima koji marljivo sudjeluju i rade na tom području. Općina Veliki Grđevac i Županija su na ovom projektu partneri, stoga o nekim stvarima zajedno odlučujemo i donosimo odluke. Suradnja je do sada bila kvalitetna, vjerujem da ćemo na isti način funkcionirati i dalje. U planu su daljnja ulaganja, ali i neke preinake koje ćemo odraditi. Prije samog otvaranja nove sezone radimo na pročišćavanju vode u bazenu. Do sada je bila riječ o tekućem kloru, no odlučili smo prijeći na tabletiranu sol, to je jednostavnije i financijski povoljnija varijanta. Jedna je to od investicija prije samog otvaranja kupališne sezone. Sljedeće je na redu proširenje bazena, zbog sve većeg broja posjetitelja. Ideju imamo, samo čekamo otvaranje prigodnog natječaja“, otkrio je načelnik Tomislav Pavlečić.

„Moram spomenuti bivšeg načelnika, koji nažalost više nije s nama. S gospodinom Marijanom Dautancem ovaj smo projekt započeli i završili u jednoj jako lijepoj atmosferi i suradnji. Iako je oko toga projekta bilo puno skeptičnosti, jer je u to vrijeme bio i najvrjedniji u cijeloj županiji, mislim da se sve itekako isplatilo. Postavljalo se pitanje da li će bazeni biti financijski isplativi. Općina Veliki Grđevac je te godine bila na trećem mjestu u Hrvatskoj po povlačenju sredstava i EU fondova. Upravo to pokazuje koliko je taj projekt bio velik i značajan. Time se itekako uzdigla turistička ponuda ovog dijela naše županije. Ovdje radi oko desetak ljudi, ponajviše s područja općine Veliki Grđevac. Stvaranje niza sadržaja i ponude, ostvarivanje novih ideja, razvoj i ulaganje ključni su segmenti za daljnji napredak. Uz takav model rada, možemo računati na sve bolje i bolje nadolazeće sezone, kako za domaće stanovništvo, tako i za sve turiste i posjetitelje. Specifičnost ovog bazena je ta što se grije putem solarne energije, bez troška za samu ustanovu. Osim što omogućava sigurnost temperature tijekom cijele sezone, omogućava i ranije otvaranje, a potom i kasnije zatvaranje. Za otprilike tri mjeseca bit ćemo pred otvaranjem nove kupališne sezone. Ulaganje u kvalitetu je najvažnije“, istaknuo je župan Damir Bajs.

Izvor: bbz.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.