Medicinska škola Bjelovar dobila 30 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za projekt Regionalnog centra kompetentnosti

Bjelovarsko-bilogorska županija trenutno ima ugovorenih europskih projekata vrijednih oko 700 milijuna kuna, a jedan u nizu je i projekt Regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar koji podrazumijeva i nadogradnju same škole.

Prošloga petka, 14. veljače, ravnateljici Medicinske škole Bjelovar Biljani Balenović uručen je ugovor o dodjeli bespovratnih EU sredstava u sklopu Poziva „Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“ za projekt Regionalni centar kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 33.374.080,51 kuna, od kojih je 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava, dok će preostali iznos osigurati Bjelovarsko-bilogorska županija.

– Sretni smo i ponosni na ovaj projekt koji je rezultat dugogodišnjeg rada škole i nastavnika i učenika u prijašnjim godinama. Radi se o dogradnji škole u netto površini oko 1 650 m2. Sadašnja škola ima 1 980 m2 , pa se zapravo radi o novoj zgradi koja će biti ispred sadašnje zgrade, spojena zračnim mostom na prvom katu, a sadržavat će najsuvremenije kabinete i opremu za svih pet zanimanja koja obrazujemo u našoj školi – rekla je Balenović.

Treba spomenuti kako je Bjelovarsko-bilogorska županija nositelj projekta, a  provodi ga bjelovarska Medicinska škola u suradnji s nizom partnera.

– Sam Centar kompetentnosti trebao bi u dvije etape od države dobiti oko 60 milijuna kuna, prva je za gradnju, a druga za opremu i programe koji se trebaju provesti, a na to će još Županija osigurati najmanje 5 milijuna kuna svojih sredstava kako bi popratila onaj dio koji se tiče same škole – rekao je župan Bajs i dodao:

– Ukupan projekt će koštati oko 65 milijuna kuna. Ovaj prvi ugovor koji je potpisan vezan je uz samu izgradnju Regionalnog centra kompetentnosti. Tim centrom dobit ćemo mogućnost da dio učenika posebice u medicinskoj školi krene u jednosmjenski rad. Taj Centar će osigurati da u najsuvremenijim učionicama se školuju naši učenici, učenici iz ovog dijela Hrvatske, jer to je Centar koji pokriva 5 županija i još k tome služit će za cjeloživotno učenje – kazao je župan Bajs.

Regionalni centar kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar jedan je u nizu projekata koje Bjelovarsko-bilogorska županija sa svojim ustanovama provodi na području grada Bjelovara, a čija vrijednost iznosi 350 milijuna kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.