Iznimno velik interes poljoprivrednika za županijsku mjeru kreditiranja proljetne sjetve

Bjelovarsko-bilogorska županija ima 17 potpornih mjera u poljoprivredi, a jedna od najdugovječnijih i najuspješnijih u provođenju je mjera kreditiranja proljetne sjetve.

Od ove godine ta kreditna linija još je povoljnija za naše poljoprivrednike jer poslovne banke dodatno su smanjile kamatnu stopu. Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje subvencionira kamatu s 2,8%, a poljoprivrednicima preostaje iznos kamatne stope od 1%.

Najbolji su to kreditni uvjeti u Hrvatskoj i time se omogućava našim poljoprivrednicima da još povoljnije i lakše obave proljetnu sjetvu.

Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje proljetne sjetve ove godine objavljen je 10. veljače i u prvih tjedan dana odobreno je 50 zahtjeva u ukupnom iznosu od 13.770.000,00 kuna, što pokazuje da je interes naših poljoprivrednika za ovu mjeru iznimno velik.

Poljoprivredni proizvođači tako lakše mogu u proljetnu sjetvu kukuruza, stočnog ječma, zobi, soje i šećerne repe, a unazad tri godine kredit se može zatražiti i za presadnice povrća, dakle, povrtlarske kulture. Najniži iznos kredita koji se može zatražiti je 5.000,00 kuna, dok je najviši iznos koji se može zatražiti je 1.000.000,00 kuna. Rok povrata kredita je jednokratno nakon 10 mjeseci.

Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje proljetne sjetve u 2020. godini otvoren je do 30. travnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.