Bjelovarsko-bilogorska županija ulaže 15 milijuna kuna u školstvo na području Općine Veliki Grđevac

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs boravio je u radnom posjetu općini Veliki Grđevac i tom prilikom, u pratnji ravnateljice OŠ „Mate Lovraka“ Veliki Grđevac Marine Balen i načelnika Općine Tomislava Pavlečića,  obišao radove na energetskoj obnovi Područne škole u Donjoj Kovačici.

Vrijednost energetske obnove Područne škole Donja Kovačica iznosi 1.2 milijuna kuna. Od toga je 715.000 kuna europskih sredstava i sredstava sufinanciranja EU projekata, a 450.000 sredstva su Bjelovarsko-bilogorske županije.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs podsjetio je da je cilj osigurati standard školovanja i rada u školama primjeren 21. stoljeću kako učenicima tako i učiteljima.

– To se baš lijepo vidi u Velikom Grđevcu gdje ćemo obnoviti sve školske objekte koji su na ovom području. OŠ Mato Lovrak je temeljito rekonstrurirana, sada je  na redu ova područna škola i moram reći da sam zadovoljan radovima koji su ispred terminskog plana tako da će ta investicija od 1,2 milijuna kuna biti dovršena do lipnja. Istaknuo bih da nakon toga odmah kreću radovi na školsko-sportskoj dvorani i time će se zaokružiti ukupno ulaganje na svim pkolskim objektima na području Općine Veliki Grđevac – rekao je župan Bajs.

Na školskoj zgradi Područne škole Donja Kovačica izvode se radovi izolacije vanjskih zidova, povećanja toplinske zaštite poda prema tlu, povećanja toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru te rekonstrukcije sustava grijanja. Završetkom energetske obnove Bjelovarsko-bilogorska županija školu će opremiti i novim namještajem.

Općina Veliki Grđevac, Bjelovarsko – bilogorska županija i škola lijepo surađuju i razumiju potrebu za ulaganjem rekao je Tomislav Pavlečić, načelnik Općine Veliki Grđevac.

– Prostora, potencijala, djece i mogućnosti za sve to ima, to je najvažnije. U interesu nam je da naši ljudi ovdje ostanu živjeti i odgajati svoju djecu. Da im život bude kvalitetniji i ugodniji. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni na zaposlenike škola“, rekao je Pavlečić.

A da u Velikom Grđevcu puno  znači svaki segment ulaganja u školstvo potvrdila je i ravnateljica Osnovne škole Marina Balen:

– Mi ovdje imamo nešto manje učenika, no sadašnji pokazatelji govore kako ima dovoljno novorođene djeca na području Donje Kovačice. Osim učenicima, obnova puno znači djelatnicima škole, ali i roditeljima naših učenika jer je ovo prvo ovako veliko i cjelovito ulaganje u školstvo na području Donje Kovačice. S energetskom obnovom PŠ Donja Kovačica te školsko – sportske dvorane završavamo s kapitalnim projektima – kazala je Balen.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.