Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak primio novo vodstvo braniteljske udruge 2/105

Jučer je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak primio predstavnike čazmanske braniteljske udruge Klub 2/105 pješačke brigade, a razgovarali su o nastavku suradnje i rezultatima dosadašnjeg rada.

Nedavno je izabrano novo vodstvo Kluba 2/105 te je za novog predsjednika izabran Ivica Bok, dopredsjednici su Predrag Živković i Josip Rovišćanec, a tajnik je Marijan Ban. Gradonačelnik je ovom prilikom zahvalio na odličnoj suradnji bivšem vodstvu te istaknuo kako ova udruga puno radi na prezentaciji čazmanskih branitelja i Domovinskog rata i siguran je da će tako biti i dalje. Predstavnici udruge prezentirali su kako će u budućem mandatu biti naglasak na obilježavanje 30 godina od osnivanja 2. bojne 105. brigade te redovno obilježavanje svih obljetnica, ali i nastavak rada s mladima koje su uspjeli aktivirati i uključiti u rad udruge te potaknuti njihov interes za ovu tematiku.

Gradonačelnik je rekao: „Želja nam je u skorom razdoblju uredimo nove prostorije u zgradi za udruge u Ulici Milana Novačića u kojoj je planirana i spomen soba braniteljima i Domovinskom ratu. Ova spomen soba od iznimne je važnosti za prezentaciju Domovinskog rata u edukativnom smislu, ali i za sjećanje na sve čazmanske branitelje. Nadamo se kako ćemo dobiti sredstva za opremanje od nadležnih ministarstava odnosno putem raspisanih natječaja. Drago mi je što Grad Čazma može računati na suradnju sa svim braniteljskim udrugama i što ćemo zajednički nastojati realizirati ovaj projekt.“

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.