U Narti u planu realizacija dva velika projekta

Općina Štefanje je prije pet godina napravila projekt za Sportsko rekreacijski centar u centru naselja Narta, točnije kod doma DVD-a. Sportsko rekreacijski centar sadržava sportsko igralište, dječje igralište i veliko parkiralište koje bi riješilo i problem nedostatka parkirnih mjesta kada su sahrane na mjesnom groblju, ali kada su i okupljanja u prostorijama DVD-a Narta. Projekt izgradnje Sportskog centra prijavljen je na natječaj Središnjeg državnog ureda za sport koji je nedavno je raspisao natječaj na kojem se moglo povući do milijun kuna bespovratnih sredstava bez PDV-a.

– Vrijednost projekta je oko 2,4 milijuna kuna, nakon kandidature očekujemo pozitivan ishod tako da taj projekt koji je planiran prije 5-6 godina možemo realizirati. Mislim da će to biti dobra stvar za mještane naselja Narta – kazao nam je načelnik Općine Ivo Emić.

Uz ovaj projekt u Narti bi se trebao rekonstruirati i društveni dom koji bi trebao dobiti sportsku dvoranu, za što je podnesen zahtjev za građevinsku dozvolu. Projekt će se kandidirati na neki od natječaja za sredstva iz EU fondova, a njegova vrijednost je oko 10 milijuna kuna.

– Ja se nadam da su ova dva projekta značajna za Općinu Štefanje. Tako da možemo imati tu sportsku dvoranu u Društvenom domu koji nam danas stvara veliki problem zbog održavanja. To je veliki objekt i tu je bio potreban veliki zahvat pa smo išli na građevinsku dozvolu za tu rekonstrukciju i odmah smo tu veliku salu pretvorili u sportsku dvoranu – kaže načelnik Emić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.