Početak godine donio odlične rezultate u Gradu Bjelovaru – bolje punjenje proračuna, otvara se sve više tvrtki…

Na Trgovačkom sudu u Bjelovaru lani su otvorena 654 trgovačka društva, što je povećanje od 71,65 posto u odnosu na godinu ranije, i čak 93,49 posto u odnosu na 2017., kada je gradonačelnik Dario Hrebak preuzeo upravljanje gradom i krenuo s mjerama poticanja poduzetništva u Bjelovaru. A da su to sjajne vijesti potvrđuje i gradonačelnik Hrebak:

– To je plod zadnje dvije godine koliko mi upravljamo Gradom Bjelovarom. Vidi se cijeli niz mjera i poteza koje smo napravili kako bi prvenstveno pojačali naše bjelovarsko gospodarstvo, od snižavanja poreza, smanjenja i ubrzavanja birokracije i stvaranja jedne poduzetničke klime. I ove godine za otprilike mjesec dana kreće novi natječaj, treći po redu za odabir najboljeg start-upa, odnosno najbolje poduzetničke ideje u Bjelovaru, koju Grad nagrađuje sa 100 tisuća kuna – kazao je Hrebak.

Podsjeća gradonačelnik Hrebak kako je i nakon 18 godina smanjen prirez, a da se može pohvaliti kako su rezultati punjenja proračuna odlični, pa je tako siječanj ove godine daleko bolji od istog mjeseca prošle godine kada je prirez bio u punom iznosu, a isti slučaj je i sa prvih deset dana veljače. Plan je u lipnju ponovno smanjiti prirez za još 3%, a na kraju godine ga potpuno ukinuti.

– Ja vjerujem da sve ovo što smo radili zadnje dvije i pol godine donosi određeni rezultat, povećava broj zaposlenih i novootvorenih radnih mjesta, ali ono što je najbitnije je podatak da se duplo povećao broj osnovanih tvrtki u Bjelovaru što znači daljnji trend  zapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta – kaže Hrebak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.