Peveci Milanoviću poslali pismo u kojem traže pomilovanje za Zdravka Peveca

Zdravko Pevec ovih bi dana trebao na odsluženje svoje 11-mjesečne kazne zatvora, nakon što mu je odbijena posljednja žalba za odgodom odlaska u zatvor iz zdravstvenih razloga.

Žalba je odbijena uz obrazloženje da se Zdravko Pevec može liječiti i u okviru zatvorskog sustava.

Podsjetimo, osuđen je na dvije godine i deset mjeseci zatvora, a polovica kazne preinačena je u uvjetnu. Kako mu se priznaje šest mjeseci koje je proveo u istražnom pritvoru, preostaje mu još oko 11 mjeseci zatvorske kazne.

No, teško se miri s odlaskom u zatvor, pa su njegova supruga Višnja i on poslali pismo novoizabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću u kojem ga mole za pomilovanje.

Kako je Milanović u svojoj kampanji  rekao da će mu borba protiv korupcije u gospodarstvu i pravosuđu biti visoko na ljestvici, Peveci u tome vidu svoju šansu.

Podsjetili su na povijest tvrtke Pevec i činjenicu kako tvrtka nije trebala ići u stečaj zbog činjenice da je imovina tvrtke tada bila 3 puta veća od duga, a da je tvrtka zapošljavala tisuće ljudi i imala otvorene trgovačke centre diljem regije.

Pitanje je hoće li novi predsjednik nakon što preuzme funkciju pokazati volje da pomiluje bilo koga jer se zna da je u kampanji govorio kako predsjedničko pomilovanje treba ukinuti i da je protiv pomilovanja osuđenika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.