U tijeku radovi na energetskoj obnovi škole u Gornjem Dragancu – radove obišao župan Damir Bajs

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs obišao je radove na energetskoj obnovi Područne škole u Gornjem Dragancu, projektu vrijednom 1,6 milijuna kuna.

Radovi na samoj obnovi počeli su 11. siječnja i napreduju dobrim tempom, kaže Lidija Osman ravnateljica OŠ Čazma. Skinuta je vanjska ovojnica, postavljena izolacija, napreduju unutarnji radovi, a s obzirom na dolazak ljepšeg vremena uskoro kreću i radovi na krovu. Za vrijeme trajanja radova 54 učenika koji pohađaju ovu školu premješteni su u matičnu školu u Čazmi, a za prijevoz se pobrinula Županija kazala je ravnateljica Lidija Osman.

Radove na energetskoj obnovi provodi tvrtka Dovino iz Novaka, a njen vlasnik Novica Škeva zadovoljan je tijekom radova na što ne utječu ni nepredviđene okolnosti kojih uvijek kod ovakvih obnova ima. Potvrdio je da će radovi biti gotovi u roku, a vjerojatno i prije toga.

Učenici koji pohađaju Područnu školu u Gornjem Dragancu početkom nove školske godine trebali bi tako krenuti u obnovljenu i moderniziranu školu čemu se vesele ne samo učenici već i učitelji rekla nam je učiteljica informatike Darija Kos.

Župan Bajs je prilikom obilaska radova podsjetio kako je jedan od prioriteta koje si je zadao da Županija bude jedna od vodećih po ulaganjima u školstvo:

– Ovog trenutka smo drugi u Hrvatskoj. Mislim da to pokazuje da smo blizu ostvarenju cilja. Ulaganje u djecu i znanje mora biti naš prioritet. Što se tiče školstva imamo investicije vrijedne gotovo 250 milijuna kuna, najvećim dijelom su to energetske obnove, ali ima i projekata koje financira sama Županija. Ono što želimo je da u tim objektima naši učenici i nastavnici imaju standard koji je potreban – rekao je župan Bajs.

Na području Grada Čazme ulaganja u školstvo su u visini od 20 milijuna kuna. Osim radova na Područnoj školi u Dragancu, prije nekoliko dana počeli su radovi i na energetskoj obnovi matične škole u Čazmi dok su pred raspisom natječaji za izvođače radova za obnovu školskih zgrada u Dapcima i Gornjem Mikloušu. Osim samih radova na energetskoj obnovi kao što je slučaj sa svim školama koje se energetski obnavljaju, Županija će uložiti dodatna sredstva za unutarnje opremanje i u Gornjem Dragancu.

– Još 400 tisuća kuna uložit ćemo u promjenu namještaja, od klupa do zbornice kako bi škola, kada bude u konačnici završena, izgledala potpuno novo – zaključio je župan Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.