Bjelovar: Predstavljene mjere za poduzetnike i obrtnike

Zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara Igor Brajdić predstavio je Program potpora malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva koje nudi Grad Bjelovar svojim poduzetnicima i obrtnicima. I ove godine ovo predstavljanje mjera pobudilo je kod poduzetnika i obrtnika veliki interes te je gradska vijećnica bila popunjena do zadnjeg mjesta. Kako je rekao Brajdić u Gradu Bjelovaru izuzetno cijene svoje obrtnike i poduzetnike te su sve mjere rađene u suradnji s njima.

– Na raspolaganju ove godine imamo 2 milijuna kuna. Poučeni iskustvom iz prošle godine najviše sredstava je na raspolaganju za nabavu strojeva i opreme za što ima najviše interesa. Tu je i nova kreditna linija za koju tek očekujemo da će se poduzetnici i obrtnici javiti. Mjere su jako dobre i želimo da se što više poduzetnika i obrtnika javi. Bjelovar je transparentan grad što su prepoznali građani grada Bjelovara,a želja je i dalje porezno rasterećivati. Prirez je uveden 2001. godine, osamnaest godina ga u Gradu Bjelovaru nitko nije dirao, mi smo ga prepolovili s 12 na 6% i taj trend ćemo nastaviti i dalje – rekao je Brajdić.

Ove godine za potpore poduzetnicima osigurano je 2 milijuna kuna u što ulazi i natječaj i nagrada za najbolji Start up koji će se provesti treću godinu.

– Ove godine smo mjere željeli proširiti i uključiti i one male obrtnike, od frizera do svih struka da i oni mogu sudjelovati u ovim našim mjerama – pojašnjava Brajdvić.

Da su mjere pun pogodak potvrđuju i podaci da su 122 gospodarstvenika  iskoristila mjere i povuklo sredstva, uložili su 4 milijuna kuna dok je Grad Bjelovar to subvencionirao s milijun i pol kuna. Ove godine novost je kreditna linija u kojoj će Grad Bjelovar subvencionirati kamate:

– To je nova kreditna linija koju smo radili u suradnji s bankama. Raspisali smo Javni poziv za banke. Poduzetnici i obrtnici će na raspolaganju imati kredit koji će gotovo biti s nula posto kamata, kaže Brajdić.

Jedan od poduzetnika koji je bio na današnjem savjetovanju je i Slavko Trgovac:

– Ovdje sam došao najviše radi informacija. Dobio sam pozivnicu da dođem ovdje da vidim koje potpore se mogu dobiti u ovoj godini. Inače bi mjeru koristio za proširenje proizvodnje, za izgradnju neke veće radione jer strojeva se dosta nakupilo i sada treba prostor za to – kazao je Trgovac.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.