Veliki interes za Noć muzeja u Čazmi

Centar za kulturu, Gradski muzej Čazma za 15. Noć muzeja pripremio je program koji je kao ni jedne godine do sada privukao veliki broj Čazmanaca željnih kulturnih događanja.

Preko 200 posjetitelja imalo je prilike pogledati izložbu koja je otvorena „S društvom do muzeja“ uz 63 godine muzejske djelatnosti u Čazmi. Izložba je to koja kronološki i ilustrativno prikazuje uistinu značajan i hvalevrijedan volonterski rad Društva prijatelja muzeja Čazma koji je u konačnici doveo do postojanja današnje suvremene muzejske ustanove koja djeluje u sastavu Centra za kulturu. Za ovu prigodu odabrana su i 63 reprezentativna predmeta iz 22 muzejske zbirke čazmanskog muzeja koje danas broje nešto više od 14.000 predmeta. Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak.

U kino dvorani Centra za kulturu, nastupili su KUD „Graničar“ Čazma i KUD „Sloga“ Miklouš pri čemu je predstavljen nematerijalni vid baštine čazmanskog kraja kojeg generacijama brižno njeguju. Uz kratke ilustrativne crtice iz povijesti društava prikazan je i desetominutni film iz arhiva HRT-a snimljen 1975. koji prikazuje izvođenje Zapovijedi pod lipom.

Nastup KUD-a Graničar na Noći muzeja u Čazmi 31.01.2020.

Ususret 2. veljače Svjetskom danu močvarnih staništa postavljena je izložba čazmanskog fotografa Davora Kirina i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije.

Svaki posjetitelj dobio je i prigodni poklon i treba svakako pohvaliti veliki trud ravnateljice Jadranke Kruljac Sever i kustosice dr. sci. Maje Cepetić Rogić i ostalih djelatnika Centra za kulturu i Gradskog muzeja koji je bio nagrađen velikim odazivom Čazmanaca na ovogodišnju Noć muzeja u Čazmi.

Dodajmo, kako se i Galerija Matešin u Bojani isto tako uključila u Noć muzeja, pa je tako održana likovna radionica za djecu , a ostali program bio je  posvećen izložbi na terasi »Neki gradovi u Hrvatskoj«, te  razgovorima uz krafne, kuhano vino i čaj.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.