Energetska obnova zgrade bjelovarske bolnice gotova do svibnja – nastavljaju se daljnja ulaganja

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs u pratnji ravnatelja Opće bolnice Bjelovar dr. med. Alija Alloucha, ravnateljice Doma zdravlja BBŽ Ljubice Čaić te izvođača radova i nadzora obišao je radove na energetskoj obnovi zgrade Opće bolnice Bjelovar i stomatologije.

Energetska obnova vrijedna je  6,5 milijuna kuna i podrazumijeva kompletnu energetsku obnovu zgrade bolnice u kojoj se nalaze Ginekologija, ambulante Opće medicine, Dispanzer za žene i popratni odjeli te obnovu zgrade stomatologije.

– Već se sada vidi razlika i u konačnici bi ušteda na energiji trebala biti do 60%. Zadovoljni smo kvalitetom i brzinom radova i do svibnja će vjerojatno biti i gotovo. Kada se ovi radovi završe mi ćemo iskoristiti priliku i riješiti i ono što nije ugovoreno s Fondom, stvari koje nisu vezane uz energetsku obnovu ali bitne su za sve one koji tu rade. To je pitanje djela unutarnje stolarije, a posebno pristupa bolnici. Tako da troškovi koji su 6,5 milijuna kuna nisu jedini nego će biti povećani – rekao je župan Bajs.

Radovi se donose na izmjenu stolarije, postavljanje nove termo ovojnice te izmjenu krovišta, a svi su u odmakloj fazi te je napravljeno 80% planiranog. Očekuje se završetak radova kroz mjesec dana što će biti prije roka koji je bio predviđen.  Sve ovo vrijeme iako su se očekivali otežani uvjeti rada sve je teklo bez problema istaknuo je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. med. Alija Alloucha.

– Očekivali smo probleme u komunikaciji, međutim nije bilo ni jedne primjedbe, sve je funkcioniralo besprijekorno U suradnji s izvođačem i sve je prošlo bez ikakvih problema – kaže dr. Allouch.

Poboljšanja se već sada vide kaže dr. Davor Malčić:

– Ja bih rekao da se lako prilagoditi na bolje. Osjećamo poboljšanje već sad u smislu topline. Ja osobno zatvaram radijatore jer nisu potrebni s obzirom  da je ova fasada jako kvalitetna. Za sada ne vidimo tu estetsku stranu ali funkcionalnost dolazi do izražaja.

Treba reći da nakon završetka radova zgrada bolnice i stomatologije izgledat će kao nova i energetska ušteda će biti 69%.

Nakon energetske obnove bolnice koja bi trebala biti završena do svibnja ove godine napravit će se i dodatni radovi u koje, između ostalog, ulazi uređenje ulaza u zgradu bolnice, uređenje okoliša te rasvjeta.

Uz energetsku obnovu bolnice u tijeku su radovi i na izgradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar projekta vrijednog 272 milijuna kuna i sve to zajedno doprinjet će podizanju standarda u zdravstvu kako za zaposlenike bolnice, tako i za pacijente i pretvoriti bjelovarsku bolnicu u modernu bolnicu 21. stoljeća.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.