Župan Damir Bajs najavio završetak obnove ceste u Samarici do kraja godine

Prilikom današnjeg  radnog posjeta Općini Ivanska župan Damir Bajs obišao je i novoobnovljenu prometnicu Donja Petrička – Samarica.

Riječ je o dionici dugoj 2,6 kilometara, a vrijednost radova je  2,5 milijuna kuna i u potpunosti ih je financirala županijska uprava za ceste. No, nakon završenih radova uočene su nepravilnosti na novoobnovljenoj  cesti za koje je župan naložio izvođaču radova da ih ukloni.

Nedostaci su uklonjeni i sada mještani Donje Petričke i Samarice imaju moderniziranu prometnicu. Žarko Vugrić mještanin Samarice i vijećnik općinskog vijeća Općine Ivanska rekao je kako su mještani zadovoljni nakon što su uklonjeni propusti na prometnici:

– Prezadovoljni smo sa svim što su do sada napravili i nakon popravka nemamo više nikakvih prigovora. Zahvaljujemo se Županiji što je to potakla da dobijemo cestu. Bili bi zahvalni i da se još samo nastavi i napravi preostalih dva i pola kilometra što je ostalo – rekao je Vugrić.

Razgovarali smo prilikom obilaska ove prometnice i s mještanima Samarice i Donje Petričke i ono što je ključno je da ovaj projekt ide dalje ističe župan Bajs:

– Ova cesta je vrlo bitna za ovaj dio Županije i Općine Ivanska jer tu živi znatan dio stanovnika, to je cesta i koja povezuje niz pravaca, a bila je u izrazito lošem stanju. Međutim tu cestu mi nismo mogli napraviti u jednoj godini tako da smo to razdijelili u etape i preostalo je još 2,5 kilometra da bi riješili ukupnost ove prometnice. Istaknuo bih da smo imali i poteškoća jer je jedan od naših izvođača imao probleme pri izvođenju radova na ovom zadnjem potezu. No, u dogovoru s naručiteljem  ŽUC-om i s izvođačem radova koji su priznali da je bilo problema 650 metara je ponovno asfaltirano i sada je to ono što treba. U tijeku ove godine ovisno o natječajima, kako će to ići, vjerujem da ćemo završiti cestu koja bi taj projekt dovela kraju – zaključio je župan Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.