Župan Bajs posjetio Udrugu umirovljenika Ivanska – “Ključno je da gledamo prema našim sugrađanima treće životne dobi!”

Za vrijeme boravka u Općini Ivanska bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs obišao je Udrugu umirovljenika Općine Ivanska.

Udruga broji 240 članova i provodi brojne aktivnosti koje dijelom podupire i Županija, pa je tako  Udruga nakon javljanja na Javni poziv za programe umirovljeničkih udruga dobila 19.500,00 kuna.

– Jedan dio smo potrošili na naša druženja, a jedan na izlete. Zahvaljujemo se županu i županiji na suradnji i pomoći jer bez toga to ne bi sve uspjeli odraditi – rekla je Milka Fištrović predsjednica udruge.

Bjelovarsko-bilogorska županija izdvaja značajna sredstva za stanovnike treće životne dobi, podsjetimo na području Županije živi gotovo 24 tisuće umirovljenika, a ako se vratimo u ne tako daleku prošlost nije se za umirovljeničke udruge previše izdavajalo.

– Do prije šest godina Županija je izdvajala gotovo beznačajan iznos od samo 12,5 tisuća kuna za umirovljenike, a prošle 2019. izdvojili smo oko milijun i 200 tisuća kuna – rekao je župan Bajs.

Financira se tako županijska Matica umirovljenika, sportske igre umirovljenika, ali i manje umirovljeničke udruge.

– Mislim da je ključno da gledamo prema našim sugrađanima treće životne dobi,a posebno je to bitno u ruralnom djelu. U mom razgovoru s njima vidim da imaju rezultata, pitao sam ih jesu li zadovoljni sa Županijom, čini mi se da jesu, jer ako mi taj program provodimo iz godine u godinu i povećavamo ga, znači da je to jedna ustrajnost koja se vraća. 240 članova udruge sigurno pokazuje i važnost ovakvih aktivnosti – rekao je župan Damir Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.