U tijeku radovi na vatrogasnom domu u Ivanskoj – DVD Ivanska posjetio župan Bajs

Na području Bjelovarsko- bilogorske županije 11 je tisuća aktivnih vatrogasaca, 5 javnih vatrogasnih postrojbi te preko 160 dobrovoljnih vatrogasnih društava. Jedno od njih je i DVD Ivanska kojega je prilikom posjeta općini Ivanska posjetio župan Bajs te obišao radove na obnovi njihova Vatrogasnog doma.

– Vatrogastvo je jedan izniman segment našeg društva. To je pitanje operativne spremnosti i mogućnosti pomoći drugima u nevolji. U službi 112 uz policiju i Hitnu medicinsku pomoć oni su upravo najviše zvani i ja bih rekao uvijek spremni se odazvati i sigurno da takve aktivnosti moramo podupirati. Imamo  oko 11 000 registriranih vatrogasaca i preko 160 društava i time smo apsolutno prvi u Hrvatskoj. Vatrogastvo ipak čini tradiciju našeg kraja. Kada govorimo o DVD Ivanska ono je operativno sposobno i  izlaze na intervencije. Bjelovarsko bilogorska županija kroz Vatrogasni zajednicu i direktnim potporama će poduprijeti ovaj projekt – riječi su župana Bajsa.

DVD-u Ivanska na obnovi vatrogasnog doma pomaže Općine Ivanska. Zadovoljan radom vatrogasaca na području općine, a i tijekom radova na Domu je načelnik Željko Mavrin.

– Općina je pomogla ali moram pohvaliti i DVD Ivanska koje se angažiralo i dosta toga su odradili i sami. Nismo dobili od fondova nikakva sredstva. Obnova doma će koštati oko 400 tisuća kuna. Radit će se obnova fasade, uredit će se unutrašnjost, krov i promijeniti vrata. Mi smo zadovoljni, a nadamo se da su i članovi DVD-a Ivanska – rekao je Mavrin.

Inače,  Bjelovarsko-bilogorska županija povećala je izdvajanja za vatrogastvo pa je tako u proračunu u ovoj godini za rad županijske Vatrogasne zajednice predviđeno milijun i 140 tisuća kuna dok će se za financiranje dobrovoljnih vatrogasnih društava na našem području i pokroviteljstva izdvojiti 250 tisuća kuna. To znači da ukupna izdvajanja za vatrogastvo na području županije iznose 1,4 milijuna kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.