1. Delta Snow Show Čazma 2020. – Ovog vikenda 36 posada jurit će Čazmom i okolicom

U Čazmi će se  1. i 2. veljače, održati, 1. Delta Snow Show Čazma 2020. Ova utrka će se održati pod  pokroviteljstvom Grada Čazme, a u organizaciji Auto kluba „INA delta“ Zagreb.   

Inače, ovo nije prvi put da se ovakva utrka vozi u Čazmi, do sada su održane utrke 2008., 2009. i 2014. godine.  

Kako je rekao gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirakna konferenciji za novinare ova utrka je vrlo značajna i pobudila je veliki interes Čazmanaca ali i drugih koji ne žive u Čazmi ali vole automobilizam :

– Koliko je utrka važna za važna za automobilistički svijet , važna je i za razvoj čazmanskog turizma. Turistička ponuda Grada Čazme je već prepoznata kroz razne manifestacije, a jedna od tih je upravo i ova.  Želimo što bolju posjetu i da utrka prođe u što boljem redu jer ipak je to i opasan sport. Ova utrka će biti atraktivna i za naše Čazmance jer ćemo imati utrku ulicama  grada – rekao je Pirak.

Za utrku se je prijavilo 36 posada iz Hrvatske, ali i inozemstva. Sve počinje u petak 31. siječnja popodne kada vozači obilaze stazu i imaju mogućnost  pod ograničenim uvjetima i nadzorom proći staze brzinskog ispita u jednom i drugom smjeru. Program je najavio Mato Šebalj potpredsjednik Auto kluba Ina Delta.

– U subotu program počinje u Gornjem Mikloušu gdje vozači imaju od 12:00 do 14:00 sati  test vožnju na relaciji između Svetog Vida i Vučana u dužini od 2,92 km. Vozači u ta dva sata mogu proći koliko god puta stignu stazom i to im je posljednja proba pred sam start. Nakon toga se vozači sele u Čazmu gdje ih čeka utrka ulicama grada, ali prije toga je ceremonijalni start, a pritom će utrku otvoriti gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak. U Čazmi događanja počinju u 16:00 sati kada vozači dolaze i parkiraju se u ulici Kralja Tomislava do Motela Ana gdje će biti i svečana ciljna startna rampa. U 17:00 vozači će proći svečani čin otvaranja gdje će jedan po jedan u razmaku od minutu proći taj svečani čin. Nakon toga u 18:00 sati starta prvi brzinski ispit koji se vozi u Čazmi. Start je iz smjera kružnog toka, ide se ravno po Livadarskoj zatim se skreće u ulicu A.G. Matoša, pa se izlazi na Alojza Vulinca pa lijevo u ulicu Kralja Tomislava i  krug se ponavlja. Dužina ovog ispita je 1750 metara.

U nedjelju se program seli na stazu Donji Miklouš-Šimljanik. Start utrke počinje u 9:00 sati:

– Vozi se od Donjeg Miklouša do Šimljanika tamo se svi parkiraju i čekaju da svi dođu do cilja, u 10:31 je povratak. Zatim imaju oko 90 minuta da svoje aute dotjeraju i servisiraju. U 12:30 vozi se još jedna vožnja do Šimljanika i u 14:01 je start povratka. Proglašenje pobjednika je u Vatrogasnom domu  u Donjem Mikloušu u 16:00 sati.

Cilj ovog natjecanja je da utrka postane tradicionalna , a osim ove utrke u Čazmi, u Hrvatskoj su još dvije utrke ovakvog karaktera.

Prije i tijekom utrka bit će zatvorene ceste u Čazmi i okolici. Koje ceste će biti zatvorene pogledajte OVDJE.

Upute za gledatelje pogledajte OVDJE.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.